Angajaţii de la Oltchim au primit o parte din salarii, a anunţat AJOFM Vâlcea

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Vâlcea a încheiat acţiunea de punere în plată a salariaţilor de la combinatul Oltchim, iar aceştia pot accesa cardurile în vederea sumelor distribuite, informează un comunicat remis vineri .

Astfel, potrivit comunicatului AJOFM, au fost distribuite către băncile plătitoare sumele cuvenite pentru fiecare salariat al combinatului vâlcean, conform Legii nr. 200 din 22 mai 2006 (actualizată) privind constituirea şi utilizarea Fondului de garantare pentru plata creanţelor salariale.

Prin acest Fond se asigură plata creanţelor salariale ce rezultă din contractele individuale de muncă şi din contractele colective de muncă încheiate de salariaţi cu angajatorii împotriva cărora au fost pronunţate hotărâri judecătoreşti definitive de deschidere a procedurii insolvenţei şi faţă de care a fost dispusă măsura ridicării totale sau parţiale a dreptului de administrare.

Salariaţii de la Oltchim Râmnicu Vâlcea au protestat timp de trei săptămâni pentru achitarea restanţelor salariale cât şi pentru elaborarea unei strategii de repunere în funcţiune a combinatului vâlcean la o capacitate de peste 65%

Oltchim este cel mai mare agent economic din judeţul Vâlcea, cu capital majoritar de stat, unde lucrează peste 3.000 de angajaţi. În vara anului 2012, Oltchim a fost închis din cauza datoriilor, ulterior a trecut printr-o privatizare eşuată. A fost repornit la 5% capacitate în octombrie. Din ianuarie 2013, Oltchim a intrat în procedură de insolvenţă(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.