EUR
4,84 RON
(0%)
USD
4,27 RON
(-0.03%)
GBP
5,41 RON
(-0.58%)
CHF
4,56 RON
(-0.06%)
BGN
2,48 RON
(-0.36%)
BYN
1,76 RON
(-0.43%)
CAD
3,16 RON
(-0.3%)
RSD
0,04 RON
(+0.02%)
AUD
2,99 RON
(-0.29%)
JPY
0,04 RON
(-0.36%)
CZK
0,18 RON
(-0.26%)
INR
0,06 RON
(+0.05%)

Câmpeanu: În Guvern nu s-a discutat despre impozitarea salariilor sau a pensiilor care depăşesc 1.000 de euro

În Guvern nu s-a discutat despre impozitarea salariilor de peste 1.000 de euro ale bugetarilor sau a pensiilor care depăşesc acest plafon, a declarat, joi seară, la un post privat de televiziune, Mariana Câmpeanu, ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice.

‘Nu am auzit niciodată o astfel de declaraţie (despre impozitarea pensiilor mai mari de 1.000 de euro – n.r) şi de altfel vreau să vă spun că în Guvern nu s-a discutat niciodată nici de impozitarea cu 10% a salariilor şi nici a pensiilor. A fost probabil în cadrul USL-ului. Povestea cu pensiile nu am auzit-o niciodată’, a declarat Mariana Câmpeanu.

Potrivit ministrului Muncii, impozitarea salariilor se va face după actualul sistem de impozitare.

‘În România, în acest moment, noi ştim că există o cotă unică de impozitare. Până în acest moment cota de impozitare este de 16%. În acelaşi timp, sumele care s-ar strânge din aceste impozitări sunt mici şi nu ar acoperi această creştere. Sunt 40.000 de persoane cred, care au salarii peste 1.000 de euro în economie. Bugetari nu ştiu câţi sunt’, a spus Mariana Câmpeanu.

Totodată, ministrul a declarat că nu crede că este bine să fie penalizată o persoană care s-a pregătit şi munceşte, ci trebuie încurajată munca.

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că aşteaptă de la ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, o soluţie privind cele 110 milioane de lei necesare pentru pensiile militarilor, în contexul în care Partidul Naţional Liberal (PNL) nu mai susţine impozitarea salariilor de peste 4.000 de lei ale bugetarilor.

Ponta a fost întrebat dacă ideea impozitării salariilor mai mari de 1.000 de euro ale bugetarilor a fost abandonată sau o va pune în aplicare, context în care el a replicat că aceasta a fost convenită în cadrul Uniunii Social Liberale (USL, la guvernare) în ianuarie.

Premierul a punctat că acceptul, în luna ianuarie, în cadrul USL privind impozitarea salariilor mai mari de 4.000 de lei a fost foarte ferm. El a susţinut că opoziţia fermă, din această lună, a PNL referitoare la acest lucru a fost o decizie politică.

Potrivit prim-ministrului, discuţiile pe acest subiect vor avea loc cel mai probabil săptămâna viitoare.

Partidul Naţional Liberal se opune oricărei supraimpozitări sau creşteri de fiscalitate, a declarat marţi, 9 aprilie, preşedintele PNL, Crin Antonescu, în contextul în care a fost întrebat cum vede măsura anunţată de premierul Victor Ponta privind impozitarea cu 10% a salariilor bugetarilor care depăşesc 1.000 de euro.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata