Directorul Nasdaq a pierdut jumătate din bonusul pe 2012 din cauza eşecului cotării iniţiale a Facebook

Operatorul bursier american Nasdaq OMX Group Inc a anunţat vineri că a decis să taie 542.100 de dolari din bonusul pe 2012 acordat directorului său general Robert Greifeld, din cauza manierei dezastruoase în care acesta a gestionat operaţiunea de cotare publică iniţială a Facebook Inc, transmite Reuters.

Într-un comunicat transmis organismului de supraveghere a pieţei de capital din SUA (Securities and Exchange Commission -SEC), operatorul bursier a precizat că bonusul acordat lui Robert Greifeld pentru 2012 a fost redus cu 62% până la 1,35 milioane de dolari. De asemenea, eşecul cotării iniţiale a Facebook a costat-o şi pe vicepreşedinta Nasdaq, Anna Ewing, suma de 263.625 de dolari din bonusul său pe 2012.

‘Consiliul de administraţie a luat în considerare IPO-ul Facebook atunci când a analizat activitatea lor şi a decis să le reducă remuneraţiile’, a informat Nasdaq în comunicatul său.

Mult aşteptata listare iniţială a acţiunilor Facebook pe data de 18 mai 2012, operaţiune care a strâns 16 miliarde de dolari, a trebuit să fie amânată cu 30 de minute din cauza unor probleme tehnice la Nasdaq. Atunci operatorul bursier a decis să demareze tranzacţionarea acţiunilor Facebook utilizând un sistem secundar care a provocat întârzieri în rândul ordinelor şi confirmărilor clienţilor, astfel că o serie de investitori au înregistrat pierderi semnificative.

În luna martie a acestui an, organismele americane de reglementare au aprobat compensaţiile de 62 de milioane de dolari propuse de Nasdaq firmelor care au pierdut bani la debutul tranzacţionării acţiunilor Facebook, o sumă mult mai mică decât pierderile estimate la 500 milioane de dolari.

Facebook este cea mai mare reţea de socializare din lume.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.