Ioan Oltean: PDL va merge singur în alegerile europarlamentare de anul viitor

Vicepreşedintele PDL deputatul Ioan Oltean a declarat vineri, 12 aprilie, la Bistriţa, că democrat-liberalii vor merge singuri la alegerile europarlamentare din 2014, fără a forma alianţe şi folosind însemnele cunoscute ale partidului: trandafirul şi culoarea portocalie.

„Eu cred că pentru alegerile europarlamentare din iunie anul viitor PDL va merge singur, cu sigla lui, trandafirul, cu imnul lui, cu culoarea lui. Nu mai facem asemenea greşeli. Am greşit o dată şi ne-am învăţat. PDL va rămâne PDL pentru alegerile de anul viitor, cu propria siglă, propria culoare şi propriul imn”, a spus Oltean.

Liderul democrat-liberal consideră că europarlamentarele vor fi un test important pentru PDL, care va arăta dacă lucrurile „se leagă” în partid.

„Orice fel de alegeri se constituie într-un test pentru orice partid politic, iar pentru noi cu atât mai mult, având în vedere rezultatele extrem de slabe de la alegerile locale şi parlamentare. O evoluţie între 20, 20 şi ceva, 30 de procente pentru noi înseamnă, evident, un semn pozitiv sau o scădere a procentelor un semn că lucrurile nu se leagă şi că PDL nu face ceea ce opinia publică ostilă puterii s-ar aştepta din partea noastră”, a afirmat Oltean.

Ioan Oltean consideră că pe lista de candidaţi ai PDL la alegerile pentru Parlamentul European trebuie să se regăsească oameni care au muncit pentru partid şi nu cei care l-au criticat cu orice ocazie, după ce au ajuns pe funcţii.

„Vă asigur că pe liste vor fi oameni care au muncit pentru PDL, oameni care s-au remarcat în susţinerea politicii PDL. Nu mai putem face asemenea greşeli, să promovăm oameni care după ce au ajuns pe funcţii se dezic de PDL, ba mai şi critică. Sunt beneficiarii avantajelor, dar ne dau în cap de câte ori ne prind la cotitură”, a declarat Oltean.

Întrebat dacă se referă la „reformişti” când vorbeşte despre acest tip de membri de partid, Ioan Oltean nu a dat un răspuns clar, dar a spus că prioritate au cei care „nu uită de unde au plecat”.

„Eu n-am spus (reformiştii n.r.). Eu spun doar că viitoarele alegeri, indiferent că sunt europarlamentare, locale, va trebui să consacre acei oameni care se dovedesc că aparţin şi nu uită de unde au plecat”, este de părere vicepreşedintele PDL.

Ioan Oltean a lăudat, în schimb, activitatea politică a fiicei preşedintelui României, Elena Băsescu.

„Elena Băsescu a avut o contribuţie foarte bună la alegerile parlamentare. A muncit foarte mult Elena Băsescu, la modul foarte serios, nu exagerez. A fost printre puţinii europarlamentari care s-au implicat extrem de puternic în acţiunea parlamentarelor. Elena Băsescu, Traian Ungureanu au fost oameni care au fost prezenţi peste tot în ţară în susţinerea partidului la alegerile din decembrie 2012”, a afirmat deputatul PDL.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.