Ponta: Probabil luni după-amiază facem procedura de numire în funcţie a ministrului Justiţiei

Premierul Victor Ponta a afirmat joi că probabil luni după-amiază, 15 aprilie,  va putea fi derulată procedura de numire în funcţia de ministru al Justiţiei a lui Robert Cazanciuc, pentru că acestuia i s-a aprobat eliberarea din funcţia de procuror al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie începând cu 15 aprilie.

„Aşa a fost cererea de demisie formulată astăzi la Consiliul Superior al Magistraturii, pentru luni. E o procedură a magistraţilor, care nu pot pe loc, de pe o zi pe alta (n.r. – să-şi dea demisia), sunt câteva zile. CSM a aprobat cu data de luni, 15 aprilie, deci, probabil că luni după-amiază putem să facem procedura de numire în funcţie. Mai stau şi eu în week-end ministru al Justiţiei”, a declarat Ponta la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat joi decretul prin care Robert Cazanciuc, procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, se eliberează din funcţie, ca urmare a demisiei, începând cu data de 15 aprilie 2013.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.