EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(+0.06%)
GBP
5,56 RON
(-0.22%)
CHF
4,19 RON
(-0.12%)
AUD
2,98 RON
(+0.01%)
CAD
3,16 RON
(-0.48%)
BGN
2,43 RON
(-0.08%)
RUB
0,07 RON
(+0.11%)
ZAR
0,29 RON
(-0.06%)
BRL
1,11 RON
(-0.7%)
CNY
0,62 RON
(+0.05%)
INR
0,06 RON
(+0.53%)

Raliul Deltei, un eveniment important pentru promovarea turismului în Rezervaţia Biosferei

0

Raliul Deltei, competiţie automobilistică reluată anul acesta după 20 de ani de întrerupere, este unul din evenimentele cele mai importante pentru promovarea turistică a Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, în opinia preşedintei Asociaţiei Litoral-Delta Dunării, Corina Martin.

‘Aveam nevoie de un eveniment puternic pentru promovarea turismului în Delta Dunării, iar Raliul Deltei ni l-a oferit. Din păcate, la ora actuală nu există o strategie reală pentru dezvoltarea turismului în Deltă şi vrem să capacităm toţi actorii locali, să identificăm toate problemele, să le punem pe masa Guvernului şi să le rezolvăm’, a declarat joi, în timpul unei conferinţe de presă, preşedinta Asociaţiei Litoral-Delta Dunării, Corina Martin.

La rândul său, Mihai Tănase, organizatorul Raliului Deltei, a anunţat că a primit aprobarea forurilor sportive în domeniu pentru desfăşurarea evenimentului la Tulcea.

‘Avem validarea cu felicitări a Raliului Deltei şi le mulţumesc autorităţilor locale şi judeţene pentru ajutorul acordat’, a menţionat Mihai Tănase.

Preşedinta Asociaţiei Litoral-Delta Dunării, Corina Martin, a fost prezentă joi la Tulcea pentru a anunţa deschiderea unui birou al organizaţiei, acesta urmând să funcţioneze pe faleza oraşului, la Biroul Dunării al Primăriei municipiului Tulcea.

În acest contextul eforturilor făcute de organizaţia neguvernamentală pentru promovarea turismului în Deltă, primarul oraşului Constantin Hogea a amintit că în luna septembrie a acestui an Tulcea va găzdui cea de-a III-a ediţie a festivalului Rowmania, acţiune iniţiată de cunoscutul sportiv Ivan Patzaichin.

De asemenea, vicepreşedintele Asociaţiei Patronatului în Turism din Delta Dunării, Dragoş Gociman, şi-a exprimat speranţa ca problemele cu care se confruntă operatorii turistici din Rezervaţie să fie rezolvate în beneficiul vizitatorilor Deltei.

‘Pentru Paşti şi 1 Mai, capacităţile de cazare sunt rezervate în proporţie de până la 90%, iar creşterea faţă de anul trecut este de 25%. Chiar dacă nivelul Dunării creşte, turiştii nu trebuie să-şi facă griji’, a menţionat Dragoş Gociman.

Raliul Deltei, competiţie auto care revine în peisajul tulcean după 20 de ani de pauză, va include 10 probe speciale care se vor desfăşura atât în zona centrală a judeţului Tulcea, cât şi două Super Speciale – în centrul oraşului Tulcea.

Întrecerea sportivă se va desfăşura în perioada 27 mai – 1 iunie şi este etapa a treia  din Campionatul Naţional de Raliuri, campioni din şapte state anunţându-şi intenţia de a participa la eveniment.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.