România a avut cea mai mare creştere a producţiei industriale din UE în februarie

România s-a situat în februarie pe primul loc în Uniunea Europeană la creşterea producţiei industriale, comparativ cu perioada similară din 2012, în condiţiile în care indicatorul a scăzut cu 3,1% în zona euro (EA17) şi cu 2,5% în Uniunea Europeană (EU27), arată datele publicate vineri de Oficiul european de statistică (Eurostat).

Potrivit Eurostat, producţia industrială a crescut în şase state membre şi a scăzut în 16 ţări membre. Cele mai mari creşteri au fost înregistrate în România (6,5%), Bulgaria (5,1%) şi Slovenia (3,3%) iar cele mai semnificative scăderi s-au înregistrat în Finlanda (minus 7,5%), Spania (minus 6,5%), Grecia (minus 3,9%) şi Italia (minus 3,8%).

În ritm trimestrial, luna februarie 2013 comparativ cu luna ianuarie 2013, producţia industrială a crescut cu 0,4% în zona euro şi în Uniunea Europeană.

Potrivit Eurostat, producţia industrială a scăzut în 12 state membre şi a crescut în zece ţări membre (inclusiv în România). Cele mai mari creşteri au fost înregistrate în Olanda şi Slovenia (ambele cu 3,4%), Cehia (1,6%), Portugalia (1,3%), România şi Marea Britanie (ambele cu 1%) iar cele mai semnificative scăderi s-au înregistrat în Estonia şi Malta (ambele cu minus 3,9%), Lituania (minus 3,7%) şi Danemarca (minus 3%).(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.