Vlad Filat va începe luni negocierile pentru formarea noului guvern

Prim-ministrul desemnat al Republicii Moldova, Vlad Filat, va începe luni negocierile cu partidele parlamentare privind formarea noului guvern şi elaborarea programului de guvernare.

‘În termenul rămas de 14 zile este necesar să discutăm pentru prefigurarea unui program de guvernare. Sunt necesare mecanisme noi care să asigure o mai bună funcţionare a actului de guvernare în întregine’, a declarat Filat pentru presă.

El şi-a exprimat din nou regretul că încă nu a fost conturată o majoritate parlamentară şi a declarat că îşi doreşte ca programul de activitate al viitorului guvern să răspundă intereselor cetăţenilor. ‘Îmi propun să vin cu un program de activitate al guvernului care să reprezinte interesele cetăţenilor şi ale statului, şi cu o echipă guvernamentală care să facă faţă acestui program de guvernare’, a declarat Filat.

Preşedintele Nicolae Timofti l-a desemnat miercuri pe Vlad Filat să formeze noua echipă guvernamentală şi să elaboreze programul de activitate al executivului, după ce cabinetul de miniştri condus de acesta a fost demis în urma unei moţiuni de cenzură la 5 martie. Filat trebuie să prezinte echipa şi programul de activitate în parlament până la 25 aprilie, dar deocamdată nu a fost identificată o majoritate parlamentară care să susţină învestirea unui nou guvern condus de acelaşi Vlad Filat.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.