EUR
4,75 RON
(+0.05%)
USD
4,22 RON
(-0.9%)
GBP
5,56 RON
(-1.23%)
CHF
4,24 RON
(-0.73%)
AUD
2,99 RON
(-0.39%)
CAD
3,14 RON
(-0.29%)
BGN
2,43 RON
(+0.02%)
RUB
0,07 RON
(+0.74%)
ZAR
0,29 RON
(+1.16%)
BRL
1,08 RON
(+2.3%)
CNY
0,63 RON
(-0.53%)
INR
0,06 RON
(+0.01%)

Guantanamo: Acuzarea nu a văzut emailurile confidenţiale ale apărării, susţine Pentagonul

0

Pentagonul a dezminţit categoric vineri că procurorii militari ar fi avut acces la emailurile confidenţiale ale avocaţilor care îi reprezintă pe acuzaţii deţinuţi la Guantanamo, aşa cum susţin aceştia, relatează AFP.

Avocaţii mai multor acuzaţi în atentatele de la 11 septembrie au cerut joi amânarea unei audieri programate la 22 aprilie, după ce au aflat că emailurile lor, care conţineau schimburi de mesaje confidenţiale cu clienţii acestora, sunt ‘în pericol’.

Din aceleaşi motive, judecătorul James Pohl, care prezidează tribunalul militar de la Guantanamo, a amânat ‘în interesul justiţiei’ audierea lui Abd al-Rahim al-Nachiri, un cetăţean saudit acuzat de atentat împotriva navei americane USS Cole, care urma să înceapă luni.

Responsabilul avocaţilor militari de la Guantanamo, colonelul Karen Mayberry, le-a ordonat acestora să nu mai schimbe emailuri confidenţiale pe reţeaua Pentagonului, după descoperirea că unele mesaje au fost trimise acuzării de către personalul militar însărcinat cu securitatea informaţională, în cazul unui alt acuzat, a indicat avocatul James Connell.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului Todd Breasseale a calificat vineri aceste afirmaţii drept ‘mit’.

‘Vă pot spune fără echivoc că niciun procuror şi niciun membru al echipei de supraveghere nu a văzut conţinutul niciunei comunicări protejate’ a apărării, a scris acesta într-un comunicat.

Deşi menţionează o ‘pană’ recentă a serverului biroului comisiilor militare (OMC), ‘care a fost aproape catastrofală’, locotenent-colonelul Breasseale dezminte cifra de 540.000 de emailuri care ar fi fost arătate acuzării, potrivit avocatului Walter Ruiz, care îl reprezintă pe acuzatul Moustapha al-Houssaoui.

În februarie, a fost dezvăluit faptul că discuţiile dintre acuzaţi şi avocaţii lor ar putea fi ascultate de guvernul american, în sala de audiere şi în birourile unde aceştia se întâlnesc în privat.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.