Înscrierile la Bookfest 2013 se prelungesc până pe 25 aprilie

Termenul limită pentru expozanţii care doresc să se înscrie la cea de-a opta ediţie a Salonului Internaţional de Carte Bookfest, care va avea loc în perioada 29 mai – 2 iunie, a fost prelungit până pe 25 aprilie, potrivit deciziei din 10 aprilie a Comitetului Director al Asociaţiei Editorilor din România.

Totuşi, cei care se vor înscrie după termenul iniţial de 11 aprilie, menţionat în Regulamentul General şi Tehnic Bookfest 2013, nu mai au garantat acelaşi amplasament al standurilor, având prioritate cei care s-au înscris până la data limită prevăzută iniţial, se arată într-un comunicat al organizatorilor remis vineri.

Invitatul de onoare din acest an al târgului va fi Literatura germană, prin participarea Austriei, Elveţiei şi Germaniei, în cadrul proiectului internaţional „Trei ţări, aceeaşi limbă”, dezvoltat de Târgul de Carte de la Frankfurt. Standul internaţional va cuprinde o amplă expoziţie de carte, incluzând noutăţi editoriale din toate domeniile.

În acelaşi stand este prevăzut şi un spaţiu de manifestări, precum şi o librărie cu cărţi în limba germană. Aici se va putea găsi o ofertă bogată de titluri, de la literatură contemporană, cărţi de referinţă, dicţionare, manuale, până la literatură pentru copii şi, nu în ultimul rând jocuri, muzică şi filme. Nu vor lipsi de la vânzare titlurile în original ale autorilor germani, austrieci şi elveţieni, prezenţi la întâlnirile cu publicul cititor bucureştean.

Autori, editori, ilustratori, traducători şi jurnalişti din cele trei ţări de limbă germană vor sta la dispoziţia publicului şi a specialiştilor pe tot parcursul celor cinci zile de târg.

Cea de-a VIII-a ediţie a Salonul Internaţional de Carte Bookfest va avea loc în perioada 29 mai – 2 iunie, în pavilioanele C1-C5 din cadrul Romexpo. Bookfest este cel mai important salon de carte din România, ajuns deja singurul eveniment al industriei editoriale care a reuşit să capete o dimensiune internaţională marcantă.

În 2012 invitat de onoare a fost Franţa, iar publicul a avut ocazia să se întâlnească cu personalităţi importante ale culturii contemporane franceze ca Bernard Pivot sau Michel Houellebecq.

În perioada 30 mai – 3 iunie, aproximativ 90.000 de vizitatori au trecut pe la Salonul Internaţional de Carte Bookfest 2012, luând parte la peste 300 de evenimente (lansări, dezbateri, colocvii, concerte, evenimente pentru copii, proiecţii cinematografice, evenimente interactive).(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.