EUR
4,84 RON
(-0.04%)
USD
4,28 RON
(-0.21%)
GBP
5,41 RON
(-0.05%)
CHF
4,56 RON
(-0.02%)
BGN
2,47 RON
(+0.28%)
BYN
1,75 RON
(+0.2%)
CAD
3,15 RON
(+0.37%)
RSD
0,04 RON
(-0.05%)
AUD
2,98 RON
(+0.24%)
JPY
0,04 RON
(-0.6%)
CZK
0,18 RON
(+0.02%)
INR
0,06 RON
(+0.03%)

Introducerea României în Programul Visa Waiver, o prioritate pentru senatorul Mircea Geoană

Senatorul Mircea Geoană se va afla în perioada 12-18 aprilie într-o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, la Washington, unde va pleda pentru introducerea României în Programul Visa Waiver, dar şi pentru consolidarea legăturilor comerciale şi economice cu SUA.

‘Merg la Washington pentru a pleda în primul rând pentru introducerea României în Programul Visa Waiver, pentru a confirma şi la acest nivel solidul Parteneriat între ţara noastră şi America. (…) În acelaşi timp, voi încuraja comunitatea românească din SUA să fie mult mai vocală în chestiunea vizelor. Dacă diaspora noastră se va implica aşa cum s-a implicat în anii când eram candidaţi pentru aderarea la NATO, sunt sigur că va conta şi pentru Congres. Mă voi întâlni cu românii din SUA tocmai pentru a găsi cele mai bune modalităţi de a susţine acest importat obiectiv de politică externă care este intrarea României în Programul Visa Waiver’, precizează senatorul PSD într-un comunicat remis vineri .

Vizita lui Mircea Geoană va avea şi o componentă economică şi comercială, ţinând cont de interesul american care există pentru investiţiile în energie, agroindustrie, IT şi comunicaţii în România, senatorul urmând să aibă o întrevedere şi cu reprezentanţii Consiliului de Afaceri SUA – România (American – Romanian Business Council – AMRO).

‘Dacă Parteneriatul Strategic dintre cele două ţări are o vulnerabilitate, aceasta este cea economică. Merg în America şi pentru a da încredere investitorilor americani să vină aici. Sper să avem o consistentă prezenţă americană la a doua ediţie a conferinţei Bucharest Forum, un fel de Davos regional, din această toamnă, pe temele energiei şi ale oportunităţilor pe care operaţionalizarea conceptului unui Nou Drum al Mătăsii, în context post-Afganistan, le poate aduce în regiunea noastră. Noul Drum al Mătăsii reprezintă şi un element strategic în perspectiva realizării TAFTA (Transatlantic Free Trade Area), o zonă de liber-schimb între Uniunea Europeană şi Statele Unite. În acest sens, voi discuta cu partenerii noştri de la New York Forum pentru a corela conceptul conferinţei cu preocupările celor care vor să investească în România’, a arătat Geoană.

În cadrul vizitei sale, Mircea Geoană va participa şi la reuniunea Boardului Internaţional al Institutului Aspen. De asemenea, senatorul va susţine o prelegere la Atlantic Council, unde va vorbi despre perspectivele relaţiilor transatlantice, într-o lume postconflict în Irak şi post-Afganistan, dar şi în contextul tensiunilor sau violenţelor care există legat de Coreea de Nord, Iran sau Siria.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata