Japonia: Un funcţionar a trimis din greşeală un mesaj de avertizare privind lansarea unei rachete nord-coreene

Un funcţionar japonez a anunţat din greşeală sâmbătă lansarea unui tir de rachetă nord-coreean în loc să trimită un mesaj privind seismul puternic care a zguduit vestul Japoniei în cursul dimineţii, relatează AFP.

Eroarea a fost comisă de un angajat al biroului de aviaţie din Osaka aflat în subordinea Ministerului nipon al Transporturilor. Acesta a expediat din greşeală către 87 de birouri din mai multe aeroporturi un email care anunţa că a fost lansată o rachetă nord-coreeană, a indicat acest minister.

Funcţionarul intenţiona de fapt să trimită un mesaj prin care să ceară verificarea situaţiei la aeroporturi imediat după producerea unui cutremur puternic cu magnitudinea 6,3 care a zguduit sâmbătă dimineaţă vestul Japoniei.

Avertizarea eronată, care era pregătită pentru a fi trimisă de urgenţă în cazul lansării unei rachete nord-coreene, a fost retrasă şase minute mai târziu, însă cel puţin un zbor intern a fost întârziat din cauza acesteia, a indicat ministerul.

Japonia, la fel ca şi Coreea de Sud şi SUA, se teme că Republica Populară Democrată Coreeană (Coreea de Nord) ar putea lansa în următoarele ore sau zile unul sau mai multe tiruri de rachetă. În acest sens, a pregătit planuri de răspuns, inclusiv mijloace de avertizare a populaţiei.

Miercuri, oraşul Yokohama, în apropiere de Tokyo, a postat un mesaj pe contul său Twitter, urmărit de 40.000 de persoane, în care anunţa un tir de rachetă dinspre Coreea de Nord. Autorităţile municipale şi-au cerut scuze ulterior, însă nu au fost scutite de criticile aspre din partea abonaţilor.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.