Maramureş: Fostul drum de centură al muncipiului Baia Mare, refăcut din fonduri europene

Primăria municipiului Baia Mare a demarat, vineri, lucrările pentru repararea străzii Grănicerilor – folosită, până în prezent, ca drum de centură – care ar urma să fie utilizată doar pentru traficul autovehiculelor de tonaj mic.

Licitaţia pentru efectuarea lucrărilor a fost adjudecată de ARL Cluj, componentă a grupului de firme Strabag. Lucrarea urmează a fi efectuată în colaborare cu alte trei firme specializate din grup.

Demersul realizat de primăria Baia Mare face parte din proiectul „Creşterea accesibilităţii urbane prin modernizarea străzii Grănicerilor din Municipiul Baia Mare”, finanţat din fonduri europene.Valoarea totală a investiţiei este de 22.810.778 de lei, iar lucrările efectuate vor costa 14 milioane de lei, fără TVA.

„Noi dorim ca până la sfârşitul acestui an să finalizam investiţia. Dacă vom constata că, undeva în luna septembrie sau octombrie, când lucrările mari vor fi deja realizate şi vom fi pregătiţi pentru stratul final de uzură, vremea nu ne va permite, nu vom exagera şi vom lăsa pentru primăvara anului viitor stratul de uzură. Turnarea acestui strat necesită o temperatură constant ridicată şi nu vreau să riscăm să depreciem acest strat final. Sperăm totuşi ca în colaborare cu constructorul să putem să ne încadrăm într-un termen foarte scurt şi sa putem realiza şi stratul final” a spus primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş.

Coordonatorul lucrării, directorul ARL Cluj, Dan Mihancea, a spus că investiţia e lucrare complexă ce în mod sigur va avea prelungit termenul de execuţie.

„Lucrarea constă în amenajarea trotuarelor, în lucrări de canalizare şi infrastructură la partea carosabilă. Cred că o parte din lucrări vor fi gata înainte de termen, însă fiind o lucrare complexă ţinând cont că sunt şi lucrări de canalizare, electrice, plus că strada este supusă unui trafic greu intens, termenul de execuţie ar putea fi prelungit. Sper să depăşim toate aceste obstacole tehnice şi să ne încadrăm în parametrii de calitate impuşi. Cel mai probabil stratul de uzură ar putea fi turnat în primăvara anului 2014”, a punctat directorul ARL Cluj, Dan Mihancea.

Strada Grănicerilor a intrat în exploatare în anul 1990, fiind folosită ca şi drum de centură a municipiului Baia Mare, iar de atunci drumul n-a mai suferit decât reparaţii minore.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.