Medalia acordată de Academia Nobel cercetătorului Francis Crick a fost adjudecată cu 2,27 milioane de dolari

Medalia acordată de Academia Nobel în 1962 cercetătorului britanic Francis Crick, laureat al premiului de medicină, pentru descoperirea structurii ADN-ului, s-a vândut joi la o licitaţie organizată la New York cu 2,27 milioane de dolari, informează Le Point.

Cu o zi înainte, o scrisoare trimisă de cercetător fiului său, în care îi povestea despre descoperire, fusese adjudecată cu 6 milioane de dolari la o lictaţie organizată de Christie’s, de trei ori mai mult decât valoarea estimată, aminteşte aceeaşi publicaţie. Suma constituie un record mondial pentru vânzarea la licitaţie a unei scrisori.

Medalia Premiului Nobel pentru Medicină sau Fiziologie i-a fost vândută lui Jack Wang, patronul firmei chineze de biotehnologie ‘Biomobie’, a anunţat casa de licitaţii Heritage Auctions.

Francis Crick (1916-2004) a primit acest premiu alături de James Watson şi Maurice Wilkins în 1962 pentru descoperirea structurii în formă de elice dublă a ADN-ului, precum şi medalia Copley în 1975. Medalia, păstrată într-un seif din California de la moartea văduvei sale, a fost scoasă la vânzare de moştenitori. O parte din veniturile rezultate din vânzare va fi destinată cercetării ştiinţifice, îndeosebi centrului de cercetări al Institutului ‘Francis Crick’ ce se va deschide la Londra în 2015.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.