EUR
4,84 RON
(0%)
USD
4,30 RON
(0%)
GBP
5,37 RON
(0%)
CHF
4,55 RON
(-0.09%)
BGN
2,47 RON
(0%)
BYN
1,76 RON
(0%)
CAD
3,17 RON
(+0.2%)
RSD
0,04 RON
(0%)
AUD
2,99 RON
(0%)
JPY
0,04 RON
(0%)
CZK
0,18 RON
(-0%)
INR
0,06 RON
(0%)

O firmă din România câştigă Marele Premiu al 41-lea Salon Internaţional de Invenţii de la Geneva

Marele Premiu al celui de-al 41-lea Salon Internaţional de Invenţii de la Geneva a fost decernat firmei româneşti MB Telecom pentru ‘Roboscan 2M Aeria’, un sistem de scanare a avioanelor, potrivit unui comunicat dat publicităţii vineri de organizatorii manifestării, transmite AFP.

 Invenţia este destinată serviciilor vamale, armatei, aeroporturilor şi companiilor aeriene.

Aparatul permite radiografierea avioanelor, cu scopul de a identifica orice obiecte de contrabandă sau alte ameninţări aflate la bord ori ascunse în cavităţile tehnice ale aeronavelor.

Cu acelaşi prilej, au mai fost recompensate şi alte invenţii din totalul celor 40 prezentate la standul României, cel mai mare ca suprafaţă la acest Salon.

Firma Gnosis Kernel a primit Premiul Presei Internaţionale pentru sistemul său de securizare a cardurilor cu bandă magnetică.

Gabriel Rizea şi colaboratorii au intrat în posesia Premiului acordat de Ministerul Educaţiei şi Ştiinţei din Rusia pentru produsul lor fitoterapeutic cu acţiune complexă în normalizarea nivelului de colesterol.

Premiul Asociaţiei pentru Ştiinţă şi Tehnologie ‘Technopol Moscova’ i-a revenit fizicianului Aurel Enache pentru instalaţia sa de tratare a combustibilului în vederea creşterii puterii calorice.

Premiul Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) din România a avut doi câştigători. Nicolae Vasile şi colaboratorii au fost apreciaţi pentru convectorul electric motor destinat încălzirii clădirilor, iar Corneliu Birtok-Băneasă pentru filtrul său de aer superaspirant.

Constantin Oprean şi colaboratorii au intrat în posesia premiului oferit de Parcurile Ştiinţei şi tehnologiei din Hong Kong pentru izolaţia de seră contra pierderilor prin conducţie termică terestră.

Premiul Universităţii Islamice Azad din Iran i-a revenit echipei conduse de inginerul Liviu Daniel Ghiculescu care au prezentat un echipament pentru prelucrarea simultană a structurilor de microfante prin eletroeroziune asistată de ultrasunete.

Marian Crudu şi colaboratorii au fost recompensaţi cu Premiul Universităţii Mehr-e-Alborz din Iran pentru compoziţia şi procedeul de tanare a pieilor de bovine.

La cel de-al 41 Salon Internaţional de Invenţii de la Geneva au fost prezenţi 725 de inventatori din 45 de ţări ale lumii.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata