Pericolele la care se expun oamenii dacă intră într-un poligon militar, evidenţiate într-o campanie MApN

MApN, în colaborare cu autorităţile publice locale, derulează în perioada 15-26 aprilie „Campania de informare a populaţiei cu privire la conştientizarea riscurilor pătrunderii neautorizate în poligoanele aparţinând Ministerului Apărării Naţionale şi în zonele militare restricţionate’.

Potrivit unor informaţii remise vineri de MApN, campania de informare a populaţiei se va desfăşura în 150 de localităţi şi zone locuite aflate în vecinătatea a aproximativ 70 de poligoane din 31 de judeţe, fiind implicat personal din peste 60 de unităţi militare.

Campania se desfăşoară sub sloganul ‘Semnele de avertizare sunt puse să te protejeze!’ şi îşi propune conştientizarea oamenilor cu privire la riscurile la care se expun dacă nu respectă măsurile de siguranţă impuse atunci când pătrund în mod neautorizat în poligoanele care aparţin Ministerului Apărării Naţionale şi în zonele militare restricţionate.

Campania MApN prezintă două componente: una de informare publică, derulată prin intermediul mass-media locale şi care constă în transmiterea unor mesaje audio şi video de interes public şi cea de-a doua, de relaţii cu comunitatea, care are la bază întâlniri ale militarilor cu membri ai comunităţilor locale şi prezentarea detaliată a riscurilor la care ar putea fi expuşi.

Organizarea activităţilor şi elaborarea materialelor – afiş, clip video, clip audio, prezentări – au fost realizate de structurile specializate ale Ministerului Apărării Naţionale.

(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.