România la Târgul de Carte de la Londra – o celebrare a traducătorilor, editorilor şi promotorilor literaturii române în Marea Britanie

Literatura română este prezentă pentru a şasea oară consecutiv, cu sprijinul Institutului Cultural Român, la cel mai mare eveniment literar organizat în Marea Britanie, Târgul Internaţional de Carte de la Londra, dedicat mai cu seamă profesioniştilor din industria cărţii (editori, agenţi literari, librari, tipografi).

Potrivit unui comunicat de presă difuzat de ICR Londra, la această ediţie, care se va desfăşura între 15 şi 17 aprilie, evenimentele organizate la stand şi la Institutul Cultural Român din Londra sub numele generic Romania at the London Book Fair: A Tribute to the Labours of Love vor pune în valoare, ca un bilanţ de parcurs, extraordinarul patrimoniu literar românesc realizat în lumea anglo-saxonă şi îi vor omagia pe toţi cei care – traducători, editori, promotori literari – au contribuit, în ultimele decenii, la crearea unei substanţiale şi diversificate biblioteci de proză, poezie, carte academică în traducere engleză.

Programul românesc va cuprinde discuţii, lansări de carte, întâlniri, expoziţii şi îi va reuni pe câţiva dintre profesioniştii britanici ai cărţii care au asigurat, independent sau cu sprijinul unor instituţii româneşti, prezenţa României şi a literaturii noastre în spaţiul anglo-saxon. Acestora li se vor alătura scriitori britanici care, prin cărţile lor de ficţiune sau de călătorii, au făcut mai bine cunoscute România şi cultura română în Marea Britanie şi în întreaga lume anglofonă.

Vor fi prezentate şi cele mai noi apariţii româneşti în limba engleză, atât cărţi de proză, cât şi titluri academice, iar la eveniment vor fi prezente, cu volume publicate şi colecţii, circa 30 de edituri.

Coordonarea executivă şi conceptul curatorial aparţin ICR Londra. Partenerii principali ai Institutului Cultural Român în organizarea participării la Târgul de Carte de la Londra sunt Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi School of Slavonic and East European Studies a University College London.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.