Andreea Paul: România este pe punctul de a pierde industrii strategice din cauza facturilor la energie

Prim-vicepreşedintele PDL, deputatul Andreea Paul, consideră că România este pe punctul de a pierde ireversibil industrii strategice din cauza facturilor necontrolate la energie şi acuză guvernul Ponta de distrugerea economiei, prin scumpirea gazelor.

„Ponta, alături de ministrul fără idei şi energie, delegat tocmai pentru energie, Constantin Niţă, vrea deschiderea unui sediu Romgaz în Bucureşti şi splitarea Transgazului şi Romgazului din Mediaş în două. Un nou sediu Romgaz înseamnă simplu: cheltuieli, chirii, angajarea de personal. Să traducem: licitaţii publice şi angajări pentru propria mafie înfometată. Despărţirea birocraţiei în două înseamnă: cheltuieli, chirii, noi angajări politicianiste”, a declarat duminică Andreea Paul într-o conferinţă de presă.

Ea consideră că aceste mişcări vor duce la scumpirea gazului, ceea ce se va reflecta în toate produsele de pe piaţă şi care se adaugă la recentele creşteri de preţuri.

„În timp ce în Ungaria sau Bulgaria preţurile scad, sub guvernarea USL factura la gaze s-a scumpit cu 5% în casele oamenilor şi cu peste 21% la consumatorii industriali. Asaltul la baionetă al USL nu se încheie aici: vom avea gaze mai scumpe cu încă 5% la 1 iulie, la care se adaugă alte 3% la 1 octombrie în acest an în casele noastre. În cazul firmelor, preţurile la gaz vor creşte mai repede: cu 8% de la 1 iulie şi cu încă 2% de la 1 octombrie”, a mai spus prim-vicepreşedintele PDL.

Acesta a apreciat că măsurile vor avea „consecinţe devastatoare” asupra industriei, iar cei mai importanţi consumatori de gaz, Interagro şi Arcelor Mittal anunţă concedieri masive şi în perspectivă apropiată închiderea unităţilor de producţie, în timp ce Dacia-Renault discută despre relocarea sa în Maroc.

„În consecinţă, PDL îi cere premierului Ponta demiterea miniştrilor ‘faliment şi insolvenţă’: Niţă, Vosganian, Chiţoiu, Voinea. Dacă frica nu-l lasă, Ponta răspunde personal. PDL va pune presiune în continuare pe guvern pentru salvarea economiei”, a susţinut Andreea Paul.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.