Consumul de alcool şi droguri poate duce la naşterea de copii cu greutate scăzută

Femeile care consumă alcool şi droguri şi au şi probleme psihice din această cauză, se confruntă cu un risc de patru opri mai mare de avea copii cu greutatea scăzută la naştere, conform unui studiu australian, transmite Xinhua.

Rezultatele acestui studiu au fost prezentate luni cu ocazia Congresului anual al Societăţii Perinatale din Australia şi Noua Zeelandă de la Adelaide.

Conform Dr-ului Michelle Bonello de la School of Women’s and Children Health din cadrul University of New South Wales, o serie de noi dovezi demonstrează că alcoolul şi drogurile pot conduce la naşterea unor copii cu greutate redusă precum şi la naşteri înainte de termen.

Citeste si:  Cântăreaţa americană Alicia Keys aşteaptă al doilea copil

„Suntem de părere că acest studiu reprezintă vârful aisbergului pentru că numărul femeilor care consumă alcool în exces şi care iau droguri este în creştere, apropiindu-se de cel al bărbaţilor”, a declarat Michelle Bonello.

Ea a mai adăugat că femeile care ajung la spital cu probleme psihice legate de consumul de alcool şi/sau droguri ar trebui să fie încurajate să ia contraceptive.

Acest studiu se bazează pe un eşantion reprezentativ de 1.107 femei aflate la prima naştere.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close