Japonia: Seism de 5,2 grade în Fukushima, fără anomalii la centralele nucleare

Un cutremur cu magnitudinea de 5,2 grade a avut loc duminică seara, 14 aprilie,  pe coasta prefecturii nipone Fukushima, însă fără a provoca vreo anomalie în funcţionarea centralei nucleare avariate Fukushima Daiichi, potrivit operatorului Tokyo Electric Power /Tepco/, informează AFP.

Seismul a avut loc la orele locale 22.25 /13.25 GMT/, fiind resimţit în tot nord-estul Japoniei, în special în regiunea centralelor nucleare Fukushima Daiichi şi Fukushima Daiini. Potrivit agenţiei naţionale de meteo a Japoniei, nu există risc de tsunami.

Cutremurul a fost puternic resimţit în localităţile Futaba, Tomioka, Namie şi Minamisoma, deja violent afectate de seismul, tsunami şi accidentul nuclear din 11 martie 2011 şi în mare parte evacuate din cauza contaminării radioactive.

Nicio anomalie nu a fost constatată la nivelul reactoarelor 1 şi 6 de la Fukushima Daiichi, nici la bazinele pentru dezactivarea combustibilului folosit, asigură Tepco într-un comunicat. Nici instalaţiile de la centrala Fukushima Daiini nu au fost avariate.

Un alt seism, cu magnitudinea 3, s-a produs în aceeaşi regiune cu o jumătate de oră mai târziu. După cutremurul cu magnitudinea de 9 din 11 martie 2011, nord-estul Japoniei este şi mai des ca înainte scena producerii unor cutremure.

Situat la joncţiunea a patru plăci tectonice, arhipelagul nipon înregistrează în fiecare an 20% dintre toate cele mai puternice seisme produse pe planetă.

Nicio regiune niponă nu este ferită de acest pericol. Sâmbătă dimineaţa, un cutremur cu magnitudinea 6,3 a zgâlţâit vestul ţării, nu departe de oraşul Kobe, devastat în 1995 de un seism ce a curmat viaţa a peste 6.400 de oameni.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.