EUR
4,76 RON
(+0.11%)
USD
4,18 RON
(+0.4%)
GBP
5,49 RON
(+0.53%)
CHF
4,21 RON
(-0.15%)
AUD
2,98 RON
(+0.02%)
CAD
3,13 RON
(+0.53%)
BGN
2,43 RON
(+0.11%)
RUB
0,07 RON
(-0.53%)
ZAR
0,29 RON
(-1.21%)
BRL
1,11 RON
(-0.1%)
CNY
0,62 RON
(+0.35%)
INR
0,06 RON
(+0.02%)

Lucrătorii poştali vor ieşi în stradă după 12 mai cerând protejarea locurilor de muncă

0

Lucrătorii poştali din Bucureşti şi din întreaga ţară vor participa, după data de 12 mai, la ample acţiuni de protest, cerând protejarea locurilor de muncă şi adoptarea, de către Poşta Română, a unor decizii care să contribuie în mod real la eficientizarea companiei, a declarat luni,  Matei Brătianu, preşedintele Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România (SLPR).

‘După Săptămâna Luminată, respectiv după data de 12 mai, vom organiza cu siguranţă acţiuni de protest atât în Bucureşti, cât şi în întreaga ţară. Oamenii sunt nemulţumiţi în condiţiile în care conducerea Companiei Poşta Română încearcă, în aceste zile, să apeleze la o disponibilizarea mascată, pregătind reducerea programului de lucru şi a salariilor pentru 6.000 de angajaţi. Din partea companiei nu am primit nicio comunicare oficială în acest sens, însă directorii de poştă şi diriginţii oficiilor poştale din teritoriu ne-au informat că Poşta Română a cerut date statistice care să arate volumul de operaţiuni făcute de agenţi, factori poştali şi oficiante’, a afirmat Matei Brătianu.

Potrivit liderului sindical, rezultatul acestui proces a fost transcris într-o fişă de normare, pe care diriginţii oficiilor de poştă din rural şi urban au trimis-o la conducerea Poştei Române.

‘Conducerea companiei a utilizat un site neoficial pentru aprecierea distanţelor parcurse zilnic de agenţi şi factori poştali, refuzând să ia în considerare adeverinţele eliberate de primării. Ca urmare, numărul de kilometri parcurşi zilnic de agenţi şi de factorii poştali a fost diminuat cu până la 22%, ceea ce ar urma să se traducă prin reducerea programului de lucru şi a salariilor. Prin această măsură, compania nu ar fi nevoită să opereze concediere colective, scăpând astfel de acordarea ajutorului de şomaj şi a salariilor compensatorii, prevăzute în contractul colectiv de muncă’, a mai spus preşedintele SLPR.

Matei Brătianu a precizat, totodată, că sindicatul nu a fost chemat, până la această oră, să participe la discuţii legate de procesul de restructurare a companiei Poşta Română.

Ministerul Societăţii Informaţionale /MSI/ a anunţat, în martie, că termenul de cumpărare a dosarului de prezentare privind procesul de privatizare a Poştei Române de către potenţialii investitori a fost prelungit până pe 28 mai 2013, ceea ce ar putea duce la decalarea termenului final al privatizării cu o lună.

Această decizie a venit ca urmare a solicitărilor transmise de administraţiile poştale şi fondurile de investiţii interesate să evalueze în detaliu oportunitatea investiţională şi potenţialul de creştere al companiei.

Statul român intenţionează să selecteze un investitor care va prelua 51% din companie prin majorare de capital social.

Poşta Română este cel mai mare operator de servicii poştale, cu o reţea teritorială de aproximativ 7.100 de oficii poştale şi peste 32.000 de angajaţi. Statul român deţine 75% din acţiuni la Poşta Română, în timp ce restul de 25% este deţinut de Fondul Proprietatea.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.