Mehedinţi: Ofiţer al IGI, arestat pentru uzurparea de calităţi oficiale

Un ofiţer din structura Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI) a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, sâmbătă după-amiază, în baza unui mandat emis de o instanţă a Judecătoriei oraşului Strehaia, pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, fals în acte materiale şi uz de fals.

Potrivit prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Strehaia, Ştefania Chelu, autorităţile de cercetare penală au descoperit că timp de doi ani Cornel Cristian Avramescu a promis mai multor persoane că le va angaja în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor în funcţia de ofiţeri şi le-a eliberat adeverinţe şi legitimaţii fictive cu antetul IGPR şi al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.

În context, sursa citată a mai arătat că s-a constatat că acesta a mai emis şi adeverinţe cu conţinut fictiv din partea ANAF, în baza cărora mai mulţi cetăţeni au contractat credite bancare în valoare de 50.000 de lei.

De asemenea, alte trei persoane din localitatea Strehaia au fost înşelate de cel în cauză, unui bărbat acesta i-a pretins 4.000 de euro pentru a-l angaja în cadrul DGIPI Mehedinţi, altuia tot contra-cost i-a personalizat o adeverinţă falsă în numele ANAF pentru a obţine un credit bancar, iar ultimului tot o adeverinţă cu însemnele ANAF prin care certifica că nu figurează cu debite la bugetul de stat.

În cazul său, cercetările au fost demarate la solicitarea Serviciului Judeţean Anticorupţie Mehedinţi de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti care l-a trimis spre soluţionare la Curtea de Apel Craiova, ancheta efectuându-se de Parchetul de pe lângă Judecătoria oraşului Strehaia.

Comisarul-şef Cornel Cristian Avramescu a fost angajat în structurile DGIPI până în noiembrie 2012, după care a trecut la Inspectoratul General pentru Imigrări. Conform datelor furnizate de magistraţii de la Judecătoria oraşului Strehaia, la instrumentarea cazului au colaborat DGA Mehedinţi, Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Mehedinţi şi SRI.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.