Papa Francisc îi mustră pe preoţi pentru neconcordanţa dintre ceea ce fac şi ce spun

Papa Francisc, ales în urmă cu o lună la conducerea Bisericii Catolice, a moştenit de la predecesorul său o serie de probleme acute, printre care şi decredibilizarea Bisericii, în urma scandalurilor sexuale în care au fost implicaţi anumiţi preoţi.

Potrivit agenţiei Reuters, Papa a vorbit la duminică despre aceste probleme şi a subliniat că „neconcordanţa, din partea preoţilor şi a credincioşilor, între ceea ce fac şi ce spun, între cuvânt şi modul de viaţă, subminează credibilitatea Bisericii“.

„Cei care ne ascultă şi ne urmăresc trebuie să poată vedea în acţiunile noastre ceea ce aud rostit de buzele noastre şi astfel să îl slăvească pe Dumnezeu!“.

Sâmbătă, Papa Francisc a înfiinţat un grup format din opt cardinali, care să îi ofere sfaturi referitoare la problemele Bisericii şi să studieze reformele, măsură necesară, în contextul în care Benedict i-a lăsat succesorului său un raport secret cu privire la problemele administraţiei.

De când a fost ales, Suveranul Pontif a ales să influenţeze creştinii prin exemplul personal, preferând un stil de viaţă modest şi afirmând că doreşte o „Biserică săracă pentru săraci“.

Duminică, el a ţinut să îi încurajeze pe enoriaşi şi a afirmat că fiecare creştin poate fi un sfânt, referindu-se la ceea ce a numit „clasa de mijloc a sfinţeniei“.

„Sunt sfinţii de fiecare zi, sfinţii ascunşi, un soi de clasă de mijloc a sfinţeniei, căreia îi aparţinem cu toţii“, a spus el.

Citește și
1 Comentariu
  1. Eugen spune

    Cand ne afilem si noi Vaticanului? Ca si noi avem o multime de preoti care ar trebui sa ia aminte la spusele noului papa. E vorba aia romaneasca „sa faci ce zice popa si nu ce face popa” dar sincer sa fiu eu nu vad cum pote fi intermediar intre mine si Dumnezeu unul mai pacatos decat mine. Si unul dintre pacatele majore al clericilor nostri este lacomia, desi din cate stiu eu in momentul hirotonisirii preotii fac acel legamant de saracie. Nimeni nu are pretentia ca preotii sa stea in cort si sa manance paine cu apa, dar la noi marea majoritate nu calatoresc decat in masini de la pasat in sus si detin unul sau mai multe imobile „aratoase” si tot nu le ajunge.em o multme de preoti care ar trebui sa ia aminte la spusele noului papa. E vorba aia romaneasca „sa

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.