Preşedintele Traian Băsescu a câştigat definitiv procesul cu Dinu Patriciu

Preşedintele Traian Băsescu a câştigat definitiv luni, 15 aprilie, la Curtea de Apel Bucureşti procesul în care l-a dat în judecată pe omul de afaceri Dinu Patriciu şi a cerut despăgubiri de un leu pentru „minciună şi trucarea unor filmări”, după publicarea unui film în care preşedintele părea a lovi un copil la un miting electoral din 2004.

CAB a respins ca inadmisibil recursul formulat de Dinu Patriciu. Decizia este irevocabilă.

În 18 februarie, Tribunalul Bucureşti a respins apelul declarat de Dinu Patriciu şi a menţinut decizia dată de Judecătoria Sectorului 1 pe 19 octombrie 2011, prin care omul de afaceri a fost obligat la plata a 0,5 lei daune morale, precum şi la publicarea deciziei în două publicaţii cu tiraj naţional, în două numere consecutive.

Preşedintele Traian Băsescu l-a dat în judecată pe Dinu Patriciu şi firma Best Media, cea care edita cotidianul „Gardianul”, cerând despăgubiri de un 1 leu pentru „minciună şi trucarea unor filmări”, acţiunea fiind înregistrată la începutul lunii decembrie 2009.

Cotidianul „Gardianul” a publicat în 26 noiembrie 2009 un film în care preşedintele Traian Băsescu pare a lovi un copil peste faţă, în timpul unui miting electoral din 2004.

Omul de afaceri Dinu Patriciu declara în aceeaşi zi la Realitatea TV că, de fapt, la mitingul de la Ploieşti, din 2004, Traian Băsescu a lovit copilul de două ori, prima dată în plex şi apoi peste faţă, aşa cum apare în imaginile difuzate în presă.

În noiembrie 2009, Traian Băsescu anunţa că îl va da în judecată pe Dinu Patriciu şi cotidianul „Gardianul” pentru „minciună şi trucarea unor filmări” şi a solicitat Institutului Naţional de Expertize Criminalistice (INEC) un aviz de specialitate prin care să se stabilească dacă filmul din campania din 2004 conţine urme de intervenţie tehnică în sensul modificării integrităţii.

După efectuarea expertizei, Traian Băsescu declara că, potrivit INEC, înregistrarea de la Ploieşti conţine elemente de editare computerizată în sensul alterării integrităţii, nu este autentică şi nici nu reprezintă o copie realizată cu acurateţe a unei înregistrări autentice.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
  1. DIN CONSTANTA LA ARAD, UUUUUUUUU....UUUUUUU spune

    T.B. NU A CASTIGAT NIMIC, IAR MINCINOSUL ODIOS CRESCUT SI DEZVOLTAT DE FOSTA SI ACTUALA SOCIETATE RUMANEASCA A PREVALAT MOMENTAN PRIN UNELTELE ACESTEIA. FAMILIA DIRECTA A LUI T.B. IMPREUNA CU ACOLITII LUI(FOST SECU’) A FURAT TARA SI TOT EI AU FOST IN SPATELE EVENIMENTELOT DIN DEC ’89 IMPREUNA CU COLONIALISTII AMERICANI SI OCCIDENTALI. CEI DIN URMA PLANIFICAND F.B. NOUA PIATA DE „DUMPING” A PRODUSELOR RAHATITE SI CA SPATIU DE EXPERIMENTARE POLITICA. PARVENITII DIN FOST SECU’ AU FOST ACCEPTATI CA GERANTI(VIZIRI SI SPAHII) SUPUSI IN FATA CELOR CE AU PLANIFICAT FURTUL RESURSELOR NATURALE ALE ACESTEI NOI ENCLOVE. IAR COPIII ACESTORA VOR FI SPUMA INVESTITORILOR NOI DUPA, SAU PE LANGA,POATE IMPREUNA IN URMATORII 20 DE ANI, S.A.M.D.; T.B. VA AJUNGE SIGUR INCARCERAT SI ASTA DATORITA MASELOR. UDREA, COCOS, VIDEANU, TOADER,boc, BOAGIU, SI SLEAHTA VOR INSTALA SINE DE CALE FERATA A.I. CFR MARFA VA DEVENI O COMPANIE PROSPERA!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.