Preţul benzinei din România s-a situat la 1,30 euro/litru, cel mai scăzut nivel din UE

Preţul mediu al unui litru de benzină 95 vândut în România s-a situat la 1,30 euro, în 8 aprilie, înregistrând cel mai scăzut nivel din Uniunea Europeană, potrivit Buletinului privind evoluţia preţului benzinei în ţările UE, publicat de Comisia Europeană.

În Bulgaria, preţul mediu al unui litru de benzină 95 a fost de 1,33 euro, în timp ce în Letonia acesta s-a cifrat la 1,38 euro.

Preţul mediu al unui litru de benzină în UE a fost 1,60 euro, cel mai mare preţ fiind înregistrat în Italia, unde un litru de benzină a costat 1,77 euro.

În ceea ce priveşte motorina, România se situează pe poziţia a treia în clasamentul celor mai ieftine produse. Preţul mediu pentru un litru de motorină comercializat în România a fost de 1,33 euro, în timp ce în Letonia preţul a fost de 1,32 euro pentru un litru, iar în Luxemburg de 1,24 euro.

Preţul mediu pentru un litru de motorină în cele 27 de state UE a fost de 1,46 euro, în 8 aprilie 2012, conform sursei citate.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
3 Comentarii
  1. calatorul spune

    Este bine ca avem destule trenuri de la Iasi si Vaslui catre Bucuresti si sudul tarii. Voi face si eu un drum pana la Bucuresti la clasa A – II – A si ma costa 80 lei.

  2. Dani spune

    Degeaba daca puterea de cumparare este foarte mica fata de restul europei.

  3. nelu spune

    bai fratilor voi stiti sa ziceti ca avem benzina ieftina de unde ati scoso nu,stiu dar de ce nu ziceti ca avem cele mai mici salarii din UE si cele mai multe impozite

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.