Salariul minim pe economie în Marea Britanie va fi majorat până la 6,31 lire sterline pe oră

0

Guvernul britanic a aprobat luni o majorare a salariului minim pe economie cu 1,9%, mai mică decât rata inflaţiei, transmite Reuters.

Începând de la 1 octombrie salariul minim pentru muncitorii în vârstă de cel puţin 21 de ani va creşte până la 6,31 lire sterline (9,70 de dolari) pe oră de la 6,19 lire sterline, a informat Departamentul Inovaţie şi Formare Profesională din cadrul guvernului britanic. Un purtător de cuvânt al departamentului a precizat că de această majorare vor beneficia 1,79 milioane salariaţi, dintre care două treimi sunt femei.

O majorare salarială de 1,9% este mai mică decât rata actuală a inflaţiei de 2,8% dar este mai mare decât media majorării salariale anuale (1,2%) de care au beneficiat celelalte categorii de angajaţi în ultimul trimestru al anului trecut.

Decizia de majorare a salariului minim a fost salutată de principalele organizaţii sindicale din Marea Britanie, Confederation of British Industry şi Trades Union Congress.

În cazul muncitorilor mai mici de 21 de ani salariul minim a fost majorat doar cu 1% iar în cazul ucenicilor, salariul minim a fost majorat până la 2,68 lire sterline pe oră de la 2,65 lire pe oră.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.