EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(+0.06%)
GBP
5,56 RON
(-0.22%)
CHF
4,19 RON
(-0.12%)
AUD
2,98 RON
(+0.01%)
CAD
3,16 RON
(-0.48%)
BGN
2,43 RON
(-0.08%)
RUB
0,07 RON
(+0.11%)
ZAR
0,29 RON
(-0.06%)
BRL
1,11 RON
(-0.7%)
CNY
0,62 RON
(+0.05%)
INR
0,06 RON
(+0.53%)

Venezuela: Conturile Twitter ale lui Maduro şi Partidului socialist au fost piratate

0

Contul de Twitter al preşedintelui interimar şi candidat la alegerile prezidenţiale de duminică Nicolas Maduro a fost ţinta hackerilor, ca şi cel al Partidului socialist unificat din Venezuela /PSUV/, a denunţat directorul său de campanie, Jorge Rodriguez.

„Contul preşedintelui nostru a fost spart, candidatul patriei, fiul lui /Hugo/ Chavez, Nicolas Maduro, contul Partidului socialist unificat din Venezuela şi contul sorei noastre jurnalista Teresa Maniglia” de asemenea, a declarat Rodriguez într-un apel telefonic la canalul oficial de televiziune VTV.

Pe conturile @NicolasMaduro, @PartidoPSUV şi @tmaniglia, ataşat de presă al preşedinţiei, au apărut mesaje ca „Fraudă electorală by @lulzsecperu # hacked” /fraudă electorală de @lulzsecperu # piratat/ sau „HACKED BY @LUZLSECPERU”, la câteva minutele după ce a început închiderea primelor secţii de votare, la 18.00 /22.30 GMT/.

Contul dnei Maniglia a fost rapid restabilit, dar alte site-uri ale puterii au fost atacate, ca www.maduro.org.ve şi www.nicolasmaduro.org.ve.

Rodriguez a asigurat că atacurile au fost efectuate de persoane „fără scrupule, promotori ai războiului murdar elaborat de la Bogota, o campanie ce… a încercat să perturbe panorama electorală”.

Această acţiune „este o dovadă în plus a disperării imense /a taberei adverse/, dorim să lansăm un apel, mai ales echipei de campanie anti-Chavez, să-şi păstreze calmul”, a adăugat el.

Nouăsprezece milioane de venezueleni au fost chemaţi la urne duminică pentru a alege succesorul fostului preşedinte Hugo Chavez, decedat de cancer pe 5 martie, aminteşte AFP.

Scrutinul s-a rezumat la un duel între succesorul desemnat de Chavez, Nicolas Maduro, favorit în sondaje, şi guvernatorul statului Miranda, candidatul unei largi coaliţii de opoziţie, Henrique Capriles.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.