Băsescu noului ministru al Justiţiei: Sunt convins că nu aveţi niciun dubiu că principalul obiectiv e un MCV favorabil

Preşedintele Traian Băsescu i-a transmis succes luni noului ministru al Justiţiei, Robert Cazanciuc, şi s-a declarat convins că acesta nu are niciun dubiu că principalul obiectiv este un MCV favorabil României.

„Încep prin a vă dori succes în activitatea dumneavoastră. Sunt convins că nu aveţi niciun dubiu că principalul dumneavoastră obiectiv este un MCV favorabil României, care să ne permită intrarea în Schengen sau decizia favorabilă pentru intrarea în Schengen, în luna decembrie. În acelaşi timp, trebuie să vă spun extrem de deschis că prea puţine dintre cele rămase restante în MCV ţin de ministrul Justiţiei”, a afirmat Băsescu, în cadrul ceremoniei de depunere a jurământului de învestitură de către Robert Cazanciuc.

În context, preşedintele i-a spus lui Cazanciuc că cele mai multe observaţii, obiective de îndeplinit legate de MCV ţin de politicieni, fie că este vorba de Parlament, de Guvern sau de alte structuri ale statului, şi nu direct de ministrul Justiţiei.

„Dar vă asigur că dumneavoastră veţi fi responsabil, că aşa e la noi!”, a completat şeful statului.

Robert Cazanciuc a depus luni, 15 aprilie, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Justiţiei, în faţa preşedintelui Traian Băsescu, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Palatul Cotroceni.

La ceremonie au participat preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, Crin Antonescu şi Valeriu Zgonea, premierul Victor Ponta, membri ai Guvernului, precum şi consilieri prezidenţiali şi de stat.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.