CAB: Unul dintre medicii de la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, Ştefan Gheorghe Ozsvath, arestat preventiv

Curtea de Apel Bucureşti a decis luni, 15 aprilie, arestarea preventivă pentru 29 de zile a medicului Ştefan Gheorghe Ozsvath, acuzat de luare de mită, după ce a admis recursul procurorului.

În cazul medicului Florin Dumitru Rusu, CAB a decis ca acesta să fie cercetat în stare de libertate, respingând recursul Parchetului.

Decizia CAB este definitivă.

În 9 aprilie, Tribunalul Bucureşti decisese ca cei doi medici de la Spitalul pentru copii „Grigore Alexandrescu” din Capitală – Ştefan Gheorghe Ozsvath şi Florin Dumitru Rusu acuzaţi că au luat mită pentru a opera trei copii – să fie cercetaţi în libertate, după ce a respins propunerea procurorilor de arestare preventivă.

Citeste si:  Spitalul "Grigore Alexandrescu" a fost nominalizat pentru premiul "Cel mai bun spital"

Atunci, instanţa a dispus în schimb ca medicii să aibă interdicţia de a părăsi localitatea pe timpul desfăşurării anchetei.

Medicul chirurg Ştefan Gheorghe Ozsvath şi anestezistul Florin Dumitru Rusu au fost reţinuţi atunci de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, sub acuzaţia de luare de mită.

Potrivit Parchetului Capitalei, în zilele de 7 şi 8 aprilie, pentru a efectua intervenţiile chirurgicale asupra a trei pacienţi minori, medicul chirurg Ştefan Gheorghe Ozsvath a primit câte 600 de lei pentru fiecare.

Totodată, pe 8 aprilie, pentru a participa la cele trei intervenţii chirurgicale, medicul anestezist Florin Dumitru Rusu a primit suma de 150 de lei pentru primul pacient, respectiv câte 200 de lei pentru fiecare dintre ceilalţi doi pacienţi.

Citeste si:  Copil minune mexican, psiholog la 16 ani şi în curând medic

„În cursul zilei de luni, anterior operaţiilor, medicul chirurg i-a abordat pe aparţinătorii celor trei pacienţi şi le-a transmis că pentru efectuarea intervenţiilor este necesar să primească anumite sume de bani, respectiv câte 600 de lei pentru fiecare pacient. Aparţinătorii trebuiau să dea bani şi medicului anestezist care participa la operaţii, sumele fiind în jur de 200 de lei”, a declarat Bogdan Staicu, purtătorul de cuvânt al Parchetului Capitalei.

Staicu preciza că părinţii copiilor i-au denunţat pe medici înainte de efectuarea operaţiilor.

Citeste si:  10 lucruri inteligente pe care le putem învăţa de la oamenii simpli

„Au plătit şi s-a făcut operaţia, iar remiterea de bani a fost înregistrată în mediul ambiental în incinta spitalului, cu mijloace audio-video. La câteva ore după aceste înregistrări, medicii au fost conduşi la sediul Parchetului”, a spus procurorul.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata