Ce se întâmplă când luăm antibiotice?

0

Antibiotice: Unul din cele mai prescrise medicamente in lume… Dar tratamentele de rutina cu antibiotice si, in plus, adaugarea lor in alimentatia noastra au dus la efecte negative asupra sanatatii populatiei, care nu mai pot fi ignorate. Desigur, sunt si cazuri in care antibioticele pot salva vieti. Dar este o mare diferenta intre a utiliza antibioticele in cazuri specifice, foarte bine determinate, ocazionale, si tratamentele de rutina, continue, ca metoda nebuneasca de “preventie” pentru oameni si animale. Acest fapt seamana mai mult cu exterminarea in masa.

Raluca Schachter

Mai jos sunt cateva argumente solide care pot confirma acest lucru:

 

  • Antibioticele, ca prescriptie medicala

Oamenii au devenit foarte intoleranti in ziua de azi. De fiecare data cand trebuie sa suporte o mica raceala sau infectie, isi doresc ca aceasta sa dispara imediat, cu orice pret. O lipsa brusca a simptomelor in schimbul unei sanatati precare…

Realitatea este ca majoritatea infectiilor NU necesita antibiotice; corpul nostru nu este construit sa functioneze in dependenta de acestea.

Intregul tub digestiv din organism este acoperit de un strat bacterian oferind protectie impotriva intrusilor, particulelor de alimente nedigerate, toxine si paraziti. Daca aceasta protectie se deterioreaza…va imaginati probabil ce se poate intampla.

Aceasta protectie bacteriana de pe peretii intestinali lupta si impotriva micro-organismelor patogenice, producand substante naturale antibacteriane, antifungale si antivirale.

Acestea determina sistemul imunitar sa reactioneze in mod corespunzator impotriva intrusilor. Flora bacteriana benefica din organism are o mare abilitate de a neutraliza substante toxice din alimente si mediu inconjurator, de a inactiva histamina si de a anihila metale grele si alte elemente toxice.

Din nou, acest lucru se intampla doar daca aceasta “bariera de protectie” este intacta… In lipsa unei flore intestinale sanatoase, peretii intestinali nu numai ca raman neprotejati, dar devin si deficienti in nutrienti.

Varietatea functiilor si a rolurilor vitale ale acestei “bariere de protectie intestinala” fac din aceasta esenta sanatatii umane. Cu alte cuvinte, nu putem supravietui fara un sistem digestiv sanatos.

 

  • Care este realitatea clinica in ziua de azi?

O mare majoritate a populatiei are o flora bacteriana intestinala distrusa iar unul din factorii principali sunt: ANTIBIOTICELE!

Dr. Natasha Campbell McBride ofera un sumar foarte bine documentat despre cele mai comune efecte dezastruoase asupra sanatatii care implica in mod direct antiboticele:

  •     antibioticele distrug flora benefica din corpul uman, nu numai in intestine, dar si in alte organe si tesuturi
  •     antibioticele schimba bacteriile, virusii si ciupercile din starea lor benigna in patogenica, oferindu-le oportunitatea sa invadeze tesuturi si sa determine boli
  •     antiobioticele determina bacterii rezistente la efectul acestora, deci industria farmaceutica studiaza descoperirea de noi si noi antibiotice mai puternice, care sa atace noile bacterii mutante. Un bun exemplu in acest sens este tuberculoza, unde tratamentele continue cu antibiotice au generat noi variatii ale bacteriei, devenita rezistenta la toate antibioticele existente.
  •     antibioticele au un efect direct asupra sistemului imunitar, facandu-l vulnerabil la infectii, care determina un cerc vicios catre mai multe antibiotice si mai multe infectii rezistente

Din cauza ca nou nascutii au o flora intestinala sterila, mama practic transmite flora ei intestinala copilului prin alaptare. Nu este de mirare de ce problemele digestive se inrautatesc cu fiecare generatie, considerand starea precara de sanatate a mamei si alimentatia cu lapte praf in loc de lapte matern.

Penicilina si alte antibiotice ale caror nume se termina in “-cilina” au un efect devastator asupra a doua mari categorii de bacterii benefice din corpul uman: Lactobacilii si Bifidobacteria. Acest grup de antibiotice permite bacteriilor gasite in mod normal in materiile fecale sa migreze catre intestine, lucru care predispune persoana la Sindromul Colonului Iritabil si alte afectiuni digestive.

Tetraciclinele si alte antibiotice al caror nume se termina in “-ciclina” au un efect particular toxic asupra peretilor intestinali prin alterarea structurii proteinei din membrana mucoasei, facand-o vulnerabila la invazia microbilor patogenici si prin alertarea sistemului imunitar de a ataca proteina modificata, si astfel declansand o reactie auto-imuna in corp impotriva propriului sistem digestiv. Acestea stimuleaza de asemenea dezvoltarea patogenilor Candida, stafilococi si Clostridia.

Gentamicina, Kanamicina, Eritromicina au un efect devastator asupra bacteriilor benefice cum sunt formele fiziologice de E.coli si enterococi. Un tratament prelungit cu aceste antibiotice poate elimina complet aceste bacterii benefice din sistemul digestiv, lasandu-l expus la specii patogene de E.coli si alti microbi.

 

  • Antibioticele in alimentatie

Problema supra-consumului de antibiotice a atins proportii pentru ca nu provine numai din medicamentele prescrise, dar si din practicile industriale de procesare a alimentatiei de pretutindeni. In acest fel suntem expusi in mod indirect la antibiotice din momentul in care ne nastem iar efectele negative sunt reale.

Animalele din fermele industriale primesc regulat antibiotice ca masura de “preventie”, intr-o incercare disperata de a compensa conditiile mizere de crestere a acestora in spatii insalubre, mult prea inchise si mici, cu o alimentatie necorespunzatoare. Aceasta practica asigura de asemenea o crestere anormala, rapida, a animalelor. Astfel, toate produsele care provin de la aceste animale (carne, lapte, oua) vor contine si o cantitate de antibiotice cat SI bacterii rezistente la antibiotice, pe care animalele le au in corp, impreuna cu toxinele pe care aceste bacterii le produc.

In America, aproape 15 milioane de kilograme de antibiotice sunt vandute in fiecare an pentru animale. De fapt, pana la 70% din toata cantitatea de antibiotice vandute in America  se duc catre animale initial sanatoase, ca masura de “preventie”.

Pestii de acvacultura au de asemenea antibiotice adaugate in alimentatie, iar legumele, fructele si o varietate de alune sunt pulverizate cu antibiotice pentru a controla bolile. Continuarea pe Sanatatemetabolica.com

 

INFO PLUS:

Raluca Schachter este un pasionat Nutritionist Clinic, certificat in metodologia Metabolic Typing ®, si avand ca premize principale alimentatia traditionala, locala, nealterata, intelepciunea ancestrala, agricultura si modul de viata sustenabil. Raluca a reusit sa asigure reversul problemelor ei cronice de sanatate cu care s-a confruntat in mare parte a vietii, iar acum pune in aplicare cunostintele dobandite pentru a ajuta multe alte persoane sa se bucure de acelasi succes.

Programele ei de sanatate si planurile nutritionale ofera o perspectiva unica si complexa asupra sanatatii, unde cerintele nutritionale, genetice si biochimice ale individului ocupa locul central. Acest concept dezvaluie de ce nu exista masuri universale cand vorbim de nutritie si de ce “hrana unui om poate fi otrava altuia”.

Raluca traieste in SUA, California si ofera servicii complete de consultanta clientilor ei din toata lumea, printr-un eficient sistem online. Pentru mai multe informatii puteti vizita site-urile ei: www.sanatatemetabolica.com, www.guide2health.net, sau va puteti conecta cu ea pe paginile de Facebook:

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.