Explozii la Boston: UE condamnă „actele îngrozitoare”

Preşedintele Consiliului European, Herman van Rompuy, a condamnat marţi ‘actele îngrozitoare’ petrecute luni la sfârşitul Maratonului de la Boston, soldate cu trei morţi şi circa o sută de răniţi, relatează AFP.

‘Condamn actele îngrozitoare survenite la Boston şi regret profund rezultatul lor tragic şi pierderea de vieţi nevinovate’, a scris Rompuy într-un comunicat.

Înaltul oficial UE a cerut ca ‘responsabilii acestor atrocităţi să fie aduşi în faţa justiţiei’, înainte de a exprima ‘simpatia şi sprijinul Uniunii Europene pentru poporul american’.

La rândul său, şefa diplomaţiei europene, Catherine Ashton, s-a declarat ‘şocată’ şi a denunţat ‘acte condamnabile’.

‘În acest stadiu, nu se ştie cine a detonat bombele, însă susţin, fără niciun echivoc, că terorismul nu poate fi niciodată justificat’, a declarat, la rândul său, preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz. ‘Rămânem alături de prietenii noştri americani’, a adăugat acesta.

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, s-a declarat ‘profund şocat’ de exploziile de la Boston. ‘Gândurile mele se îndreaptă spre cei din Boston şi spre întreaga ţară (SUA)’, a afirmat Rasmussen, într-un comunicat de presă.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.