Franţa a găsit cele mai multe cazuri de carne de cal nedeclarată din UE în testele ADN

Franţa a găsit mai multe cazuri de carne de cal nedeclarată în produse etichetate drept conţinând doar carne de vită decât orice altă ţară din Uniunea Europeană, mai mult de una din opt mostre fiind testate pozitiv, potrivit primelor rezultate ale testelor ADN comandate în urma scandalului cu carne de cal, informează Reuters.

Comisia Europeană va anunţa rezultatele testelor în cursul zilei de marţi, însă surse UE citate de agenţia de presă susţin că, potrivit unui raport CE din 9 aprilie, din 353 de teste efectuate în Franţa, 47 au relevat prezenţa ADN-ului de cal.

Raportul CE include date complete din 11 ţări europene. Grecia a înregistrat al doilea cel mai mare număr de rezultate pozitive (36 din 288), cu o rată de 12,5%. Germania a găsit ADN de cal în 29 de mostre din 867.

În Marea Britanie, unde carne de cal a fost deja găsită în hamburgeri şi alte produse vândute de lanţuri de magazine, precum Tesco, niciun test din 150 efectuate în total nu a relevat prezenţa ADN-ului de cal.

Potrivit unui oficial UE citat, de asemenea, de Reuters, Marea Britanie a înregistrat cele mai multe rezultate pozitive pentru prezenţa fenilbutazonei, un medicament veterinar cu posibile consecinţe negative pentru oameni, în cadrul unui al doilea set de teste asupra cărnii de cal destinate consumului uman.

‘Fenilbutazona este acum foarte concentrată în Marea Britanie, în special pentru că această ţară a testat fiecare cal sacrificat înainte de februarie, aşadar au făcut un număr imens de teste, peste 800’, a afirmat această sursă, care a dorit să-şi păstreze anonimatul.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.