Niciun fost preşedinte american nu va merge la funeraliile lui Thatcher

Delegaţia americană care va merge la funeraliile lui Margaret Thatcher nu va include niciun fost preşedinte al Statelor Unite, chiar dacă toţi cei care sunt încă în viaţă au fost invitaţi, a anunţat Casa Albă luni.

Delegaţia va fi condusă de doi foşti secretari de stat George Shultz, care a condus diplomaţia americană din 1982 până în 1989, şi James Baker, în acest post din 1989 până în 1993. Louis Susman, fost ambasador la Londra care tocmai a părăsit postul, şi Barbara Stephenson, actual însărcinat cu afaceri la Londra, vor fi de asemenea prezenţi.

În schimb, niciunul dintre foştii preşedinţi americani încă în viaţă – Jimmy Carter, George Bush tatăl, Bill Clinton şi George W. Bush – nu se vor duce la funeraliile Doamnei de Fier programate miercuri la Londra, notează AFP.

Fosta prima doamnă Nancy Reagan, al cărei soţ a construit o relaţie de mare apropiere cu Margaret Thatcher, nu va fi nici ea prezentă.

Prim-ministru al Marii Britanii din 1979 până în 1990, Margaret Thatcher a decedat în urma unui accident vascular cerebral pe 8 aprilie la vârsta de 87 de ani.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.