O stradă din Madrid va purta numele lui Margaret Thatcher

O stradă din Madrid, un spaţiu public sau o instituţie din acest oraş va purta numele fostului premier britanic Margaret Thatcher, a decis, luni, Primăria, potrivit EFE.

 Iniţiativa a primit undă verde cu voturile Partidului Popular (PP), care deţine majoritatea în primăria madrilenă, dar a fost respinsă de socialişti şi comunişti.

Thatcher, prim-ministru al Regatului Unit între 1979 şi 1990, a încetat din viaţă la 8 aprilie, la vârsta de 87 de ani.

La Madrid, o stradă sau un loc din oraş nu poate primi decât numele unei persoane decedate. Socialiştii şi comuniştii au respins iniţiativa, considerând că Thatcher nu are nicio legătură cu Madridul. PP a apreciat că nu este necesar să existe această relaţie, fiind suficient ca personalitatea respectivă să aibă relevanţă istorică.

Potrivit acestui criteriu, unele străzi din Madrid poartă numele lui Marie Curie, Gandhi, Sandro Pertini, Rosa Luxemburg şi Olof Palme.

Primăria madrilenă a decis, de asemenea, ca o stradă să poarte numele actriţei Sara Montiel, decedată săptămâna trecută. Iniţiativa a avut sprijinul tuturor grupurilor politice.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.