Ponta: Vreau să oprim fenomene infracţionale ca ale samsarilor imobiliari şi ale reprezentanţilor lor politici

Premierul Victor Ponta le-a mulţumit marţi forţelor politice şi cultelor religioase care au contribuit cu amendamente la proiectul de lege vizând retrocedările, exprimându-şi speranţa că actul normativ pentru care Guvernul îşi va asuma răspunderea în faţa Parlamentului va soluţiona o „situaţie juridică incertă în ultimii 20 de ani”.

„Consiliul Legislativ a făcut o observaţie pe care am tratat-o foarte serios, am inclus-o în textul legii. Grupurile parlamentare, şi nu doar cele ale USL, ci şi cele aflate în opoziţie – UDMR, PP-DD – cu care o să mă şi văd astăzi (n.r. marţi), au făcut observaţii, au făcut amendamente, unele le preluăm în text, pentru că orice fel de idee este bună. Legea nu poate fi perfectă şi noi nu suntem perfecţi în întocmirea unei legi care să rezolve o problemă atât de dificilă, însă toată lumea care a făcut amendamente şi observaţii de bună credinţă ne-a ajutat şi vreau să le mulţumesc”, a spus Victor Ponta, în debutul şedinţei de Guvern.

El le-a mulţumit şi reprezentanţilor cultelor religioase, afirmând că acestea au fost în dialog cu Executivul şi au contribuit cu „amendamente serioase”.

„Dorinţa mea este de a rezolva o nedreptate comisă în urmă cu 70 de ani, de a rezolva o situaţie juridică incertă în ultimii 20 de ani, în acelaşi timp însă, acordând acolo unde este cazul compensaţii materiale, acolo unde nu putem face mai mult, să recunoaştem anumite drepturi şi să oprim fenomene infracţionale, cum sunt cele ale samsarilor imobiliari, ale reprezentanţilor lor politici, pentru că, din păcate, există, şi o să-i vedeţi şi mâine în Parlament, pe cei care s-au bătut şi se vor bate în continuare pentru cesionarii şi samsarii imobiliari, însă în ansamblu vreau să apreciez efortul de bună credinţă al tuturor celor care au fost implicaţi”, a concluzionat Ponta.

Executivul îşi va asuma miercuri răspunderea pentru proiectul de lege privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire în natură sau prin echivalent a imobilelor preluate abuziv în perioada regimului comunist în România.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.