Rusia: copil contaminat cu HIV în urma unei transfuzii

O fetiţă de 16 luni din Rusia a fost contaminată cu virusul HIV în cursul unei transfuzii efectuate la un spital din Sankt-Petersburg (nord-vest), a anunţat luni parchetul din acest oraş, al doilea ca importanţă din Rusia, informează AFP.

Potrivit serviciului de presă al parchetului, copilul a fost operat de peritonită la spitalul N5 din Sankt-Petersburg şi a fost supus unei transfuzii după intervenţie. Informaţii preliminarii comunicate de parchet arată că şeful serviciului de transfuzie al spitalului primise o notificare de la un laborator care indica faptul că sângele era contaminat, dar el nu şi-a dat seama de acest lucru. Eroarea nu a fost remarcată decât la două zile după transfuzie.

Conform datelor oficiale, în Rusia se înregistrează anual între două şi patru cazuri de contaminare cu HIV prin transfuzie. În 2010, acest virus a fost descoperit în sângele a 1.700 de donatori.

Un raport din 2011 al Onusida, estimează că aproximativ 1,2 milioane de persoane din Rusia erau contaminate cu HIV.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.