EUR
4,84 RON
(-0.04%)
USD
4,28 RON
(-0.21%)
GBP
5,41 RON
(-0.05%)
CHF
4,56 RON
(-0.02%)
BGN
2,47 RON
(+0.28%)
BYN
1,75 RON
(+0.2%)
CAD
3,15 RON
(+0.37%)
RSD
0,04 RON
(-0.05%)
AUD
2,98 RON
(+0.24%)
JPY
0,04 RON
(-0.6%)
CZK
0,18 RON
(+0.02%)
INR
0,06 RON
(+0.03%)

Victor Ponta: Adrian Năstase e unul din oamenii care are dreptul să îmi dea sfaturi

Premierul Victor Ponta a declarat, luni seara, că fostul prim-ministru Adrian Năstase este unul dintre oamenii care are dreptul să îi dea sfaturi şi că nu va fi supărat niciodată pe acesta.

„N-o să fiu niciodată (supărat pe Adrian Năstase – n.r). În ceea ce mă priveşte cred că e unul din oamenii care chiar are dreptul să îmi dea sfaturi. Şi are şi pregătirea, căderea să îmi dea sfaturi”, a spus Ponta, la B1 TV.

Comentând remarca lui Adrian Năstase conform căreia premierul a fost foarte prezent la CSM, Victor Ponta a afirmat că este bucuros să ştie că de azi şi-a preluat atribuţiile un nou ministru al Justiţiei. „Eu cu domnul Năstase întotdeauna am vorbit, m-am sfătuit şi e un om care chiar ştie şi înţelege foarte mult din ce înseamnă guvernarea. Cred că a exprimat o amărăciune pe care într-un fel o am şi eu. Mi-am exprimat-o azi la grupurile parlamentare şi am spus faptul că, după 70 de ani de când s-au confiscat proprietăţile, au fost atâtea guverne de dreapta care nu au dat nimic înapoi, ajunge un prim-ministru social-democrat care restituie în natură şi restituie sume importante din bugetul public. Nu e un lucru care să mă facă fericit”, a spus premierul.

El a adăugat că înţelege amărăciunea fostului prim-ministru, dar trebuie respectat principiul restitutio in integrum, prevăzut de Legea 247/2005.

Potrivit lui Ponta, Adrian Năstase va fi prezent la Congresul PSD de la finalul săptămânii, dar nu a putut preciza dacă acesta va avea sau nu un discurs.

Adrian Năstase a scris pe blogul personal că ar dori să vadă la televizor „nu doar vizite la CSM, ci şi vizite sau întâlniri în câteva fabrici performante”. „A început o nouă fază de ‘privatizări’ pentru că trebuie să luăm nişte bani cu care să plătim restituirile de proprietăţi, pentru a face dreptate în lume, pentru cei care îşi descoperă titluri de proprietate prin Ecuador sau Columbia„, a adăugat Năstase.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata