Victor Ponta: Guvernul va adopta marţi OUG care să permită funcţionarea Tarom

Premierul Victor Ponta a declarat, luni seara, că în cadrul şedinţei de Guvern de marţi, 16 aprilie, va fi adoptată o ordonanţă de urgenţă care să permită funcţionarea Tarom, în contextul unei contestaţii depuse la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor.

„Mâine (marţi – n.r.) adoptăm în şedinţa de guvern o ordonanţă de urgenţă – am ajuns să dau ordonanţă de urgenţă – ca să scot Tarom de la procedura prevăzută de OG 34, pentru că Tarom, aşa cum face în fiecare an, trebuie să îşi asigure aeronavele, ca să poată să zboare cu ele. Şi au făcut procedura, au vrut să semneze contractul cu o firmă, nu ştiu care, după care o altă firmă, evident Astra, a domnului Adamescu sau cum îl cheamă, s-a dus la şmecherii de la CNSC, care au spus: ‘Nu, domnule, se suspendă, până nu câştigă Astra’. Şi ne trezim săptămâna viitoare că aeronavele Tarom trebuie să stea la sol şi nu mai zboară. Şi atunci eu vin printr-o ordonanţă de urgenţă, pentru că afacerile celor de la CNSC nu pot fi tulburate de nimeni că sar Bruxelles şi Hotnews şi trebuie să dau OUG ca Tarom să funcţioneze”, a afirmat primul-ministru, la B1TV.

În acelaşi context, premierul şi-a exprimat şi nemulţumirea legată de întârzierile la înregistrate la autostrada Deva-Lugoj. „Deva-Lugoj este unul din motivele pentru care mă lupt în fiecare zi cu birocraţia şi cu şmecherii care au rămas în instituţii. (…) Eu ştiu un singur lucru. S-a terminat procedura în august şi suntem în aprilie şi domnii ăştia, şmecherii ăştia, de care nu am voie să mă ating că fug repede la Bruxelles. (…) Până la urmă chiar cred că o să schimb legislaţia, o să ţipe, o să se lege la Comisia Europeană de poartă, dar sunt nouă luni de când stau după domnii ăştia, şmecherii ăştia puşi de PDL, care până nu câştigă cine vor ei nu dau drumul”, a adăugat primul-ministru.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.