EUR
4,75 RON
(+0.05%)
USD
4,22 RON
(-0.9%)
GBP
5,56 RON
(-1.23%)
CHF
4,24 RON
(-0.73%)
AUD
2,99 RON
(-0.39%)
CAD
3,14 RON
(-0.29%)
BGN
2,43 RON
(+0.02%)
RUB
0,07 RON
(+0.74%)
ZAR
0,29 RON
(+1.16%)
BRL
1,08 RON
(+2.3%)
CNY
0,63 RON
(-0.53%)
INR
0,06 RON
(+0.01%)

Cazul Oscar Pistorius: 49 de telefoane mobile, confiscate poliţiştilor sud-africani

0

Poliţia sud-africană a confiscat 49 de telefoane portabile agenţilor săi care le utilizaseră pentru a-l fotografia pe atletul paralimpic Oscar Pistorius după arestarea acestuia pentru că şi-a ucis iubita în februarie, a anunţat Ministerul Poliţiei marţi.

 Telefoanele – patru aparate oficiale şi 45 private – au fost reţinute după o săptămână de la crima comisă în ziua Sfântului Valentin.

Aparatele ‘fac parte dintre probe în cadrul unor eventuale proceduri disciplinare interne în poliţia sud-africană’, a precizat pentru AFP purtătorul de cuvânt al ministerului Zweli Mnisi.

Telefoanele au fost confiscate la postul de poliţie din Pretoria, unde Oscar Pistorius a fost transportat după arestare.

‘Această acţiune era necesară după ce s-a aflat că fotografiile au fost făcute de o persoană cunoscută care fusese arestată în timp ce acest individ era transportat între tribunal şi comisariatul poliţiei’, a declarat ministrul poliţiei, Nathi Mthethwa, unei interpelări în Parlament.

Mnisi a confirmat că această personalitate neidentificată era Oscar Pistorius.

Numărul poliţiştilor implicaţi nu a fost dezvăluit.

Amatorismul poliţiei sud-africane a fost denunţat în acest dosar şi s-a transformat în ridicol în timpul audierilor în urma cărora atletul paralimpic şi-a obţinut eliberarea pe cauţiune.

Inspectorul principal de poliţie Hilton Botha a declarat cotidianului Johannesburg The Star că presa locală oferise sume mari de bani poliţiştilor pentru fotografii în exclusivitate. El a fost revocat ulterior şi s-a retras din poliţie.

Un ziar străin a oferit 458.000 de ranzi (38.500 de euro) pentru o fotografie a uşii toaletei prin care Pistorius şi-a împuşcat prietena, Reeva Steenkamp, cu patru gloanţe de 9 mm. Presa locală i-a oferit între 5.000 şi 10.000 de ranzi (420-840 de euro) pentru clişeele sportivului aflat după gratii, potrivit lui.

Atletul afirmă că a tras din eroare asupra Reevei Steenkamp, un top-model de 30 de ani, pe care ar fi luat-o drept intrus. Parchetul susţine că ar fi un omor cu premeditare.

Având ambele picioare amputate după ce s-a născut, Oscar Pistorius (26 ani) a făcut multe pentru recunoaşterea sportului paralimpic, devenind mândria Africii de Sud înaintea dramei. Termenul următor pentru prezentarea în justiţie este 4 iunie.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.