EUR
4,76 RON
(+0.21%)
USD
4,19 RON
(+0.21%)
GBP
5,55 RON
(+0.8%)
CHF
4,19 RON
(+0.18%)
AUD
2,98 RON
(+0.06%)
CAD
3,14 RON
(+0.1%)
BGN
2,43 RON
(+0.13%)
RUB
0,07 RON
(-0.52%)
ZAR
0,29 RON
(+0.34%)
BRL
1,10 RON
(-0.05%)
CNY
0,62 RON
(+0.2%)
INR
0,06 RON
(-0.23%)

Franţa: Jerome Cahuzac anunţă că demisionează din Adunarea Naţională şi părăseşte definitiv viaţa politică

0

Fostul ministru francez al bugetului Jerome Cahuzac, care a provocat un seism politic în ţara sa după ce s-a descoperit că a avut un cont secret în Elveţia, a anunţat, într-un interviu acordat marţi postului de televiziune BFMTV, că demisionează şi din Adunarea Naţională, relatează AFP.

Reproşându-şi că a comis ‘o greşeală morală de neiertat’, fostul ministru a mai spus că ‘este puţin probabil’ să mai revină vreodată în viaţa politică şi că pentru el, în acest moment, ‘s-a întors o pagină’. El a mărturisit, din nou, că i-a ‘minţit’ pe preşedintele Francois Hollande, pe premierul Ayrault şi pe ministrul Moscovici, cărora le cere ‘scuze’.

Cahuzac a demisionat din guvern la 19 martie, când a fost inculpat pentru evaziune fiscală şi spălare de bani. În 2 aprilie, a mărturisit că a deţinut un cont în Elveţia pe care l-a transferat în Singapore, după ce, anterior, negase acest lucru chiar în faţa Adunării Naţionale.

Fostul ministru a mai afirmat că ‘nu a avut tăria’ să refuze postul pe care Francois Hollande i l-a propus în guvern în luna mai 2012, deşi era conştient că ascunde contul din străinătate. El susţine că suma din acest cont, de 600.000 de euro, provine din activităţi legale desfăşurate în societăţi din domeniul medical, unde a lucrat după ce a părăsit Ministerul Sănătăţii în anul 1991 şi a negat că ar fi folosit aceşti bani pentru campania Partidului Socialist, din care a fost exclus în urma acestui scandal.

Cahuzac s-a plâns recent unui prieten ziarist că este nevoit să-şi schimbe domiciliul la fiecare două zile şi chiar să doarmă în maşină pentru a nu fi găsit de paparazzi.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.