Modificarea legii audiovizualului, amânată pentru luni de deputaţii Comisiei de cultură

Deputaţii Comisiei de cultură au amânat marţi, pentru 22 aprilie, dezbaterea OUG 25/2013, referitoare la modificarea Legii audiovizualului, pentru a permite a permite deputaţilor formularea de amendamente.

Propunerea de amânare a aparţinut deputatului UDMR Marton Arpad, acesta atrăgând atenţia însă că, în condiţiile unei „minivacanţe de Paşte”, altă amânare nu este posibilă din cauza termenului limită până la care Camera Deputaţilor se poate exprima asupra acestui proiect de lege, termenul de adoptare tacită fiind 11 mai.

Mădălin Voicu (PSD) a apreciat că „televiziunea în România este de proastă calitate”, motiv pentru care decizia care va fi luată trebuie să susţină „calitatea”.

„România nu este un talcioc. Ne interesează cum îşi gestionează fiecare televiziune, fie că e privată, fie că e de stat, felul în care înţelege să promoveze calitatea. Televiziunea este în România de proastă calitate, toate televiziunile, automat şi publicitatea, este cam de aceeaşi calitate. Rar am văzut reclame sau publicitate care sunt făcute la un nivel la care aş zice eu ar trebui să avem ca standard preocupare acest domeniu’, a afirmat Mădălin Voicu.

„Noua reglementare are ca scop consolidarea posibilităţilor de finanţare prin publicitate a televiziunilor, pentru ca acestea să se adapteze în condiţii de transparenţă a mediului concurenţial în care îşi desfăşoară activitatea, în concordanţă cu bugetele disponibile pe piaţa de publicitate”, se arată în expunerea de motive a OUG 25/2013 pentru modificarea Legii audiovizualului pentru care Comisia de Cultură a Camerei Deputaţilor este sesizată pentru raport.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.