Navă sub pavilion britanic cu marinari români la bord reţinută în Egipt pentru datorii

Marinarii români de pe nava tip ro-ro Olympus, sub pavilion britanic, reţinută de peste două luni în portul egipean Adabiya, au apelat, marţi, la Sindicatul Liber al Navigatorilor (SLN), din Constanţa, să intervină pentru a plata salariilor lor restante.

Potrivit liderului SLN, Adrian Mihălcioiu, echipajul de pe Olympus, format din 35 de oameni dintre care 29 români, se află la limita subzistenţei de când nava a fost reţinută în port, iar marinarii au anunţat că nu mai au apă şi alimente decât pentru două zile.

Citeste si:  Audi va lansa un nou proiect de vehicule electrice cu FAW din China

‘Nava este de două luni în rada exterioară a portului Adabiya, fiind reţinută de autorităţi iniţial pentru probleme tehnice la care s-au adăugat acum datoriile pentru staţionare şi neplata salariilor către echipaj. Noi am sesizat situaţia de la bordul navei reprezentantului Federaţiei Internaţionale a Transportatorilor din Egipt şi acesta va interveni conform legislaţiei internaţionale. Nu ţti însă cîtă autoritate au reprezentanţii statului pentru a interveni, iar la bord situaţia este de-a dreptul explozivă’, a declarat Mihălcioiu.

Marinarii românii, ca şi colegii lor georgieni, sunt neplătiţi de patru luni, iar armatorul, compania elenă Mel Lines, din Lesbos, a promis în urmă cu două săptămâni că va plăti salariile, dar nu întreprins niciun demers până în prezent. Marinarii români nu pot părăsi nava pentru că se află ancorată în larg şi nu au bani ca să achite cheltuielile de transport.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
2 Comentarii
  1. alex.. spune

    buna ziua..dezinformati populatia… si sa mai verificati tot textul dupa ce se scrie..” Nu ţti însă cîtă autoritate au reprezentanţii statului pentru a interveni, iar la bord situaţia este de-a dreptul explozivă’, a declarat Mihălcioiu.”
    apropo..pe mihacioiu nu l-am contatctat de acum o luna..cand a spus ca nu poate sa ne ajute,deoarece nu sunt afiliat la sindicat..adica n-am platit cotizatia..si armatorul este NEL LINES nu mel..

  2. alex.. spune

    sunt 29 de roamnai si 5 georgieni..si pe nimeni nu intereseaza situatia..a trebuit sa trimitem mail catre trusturile tv ca sa se faca valva ca sa se ridice de la birouri…si inafara de apa menajera nu a venit nimic..o sa faacem o filmare cu realitatea de la nava si o postam pe internet….o zi buna

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata