Operatorii de transport aerian, eliminaţi din categoria structurilor ce derulează contracte de achiziţie publică

Ordonanţa de urgenţă ce urmărea eliminarea blocajelor ce au loc în activitatea operatorilor din transportul aerian, între care şi Tarom, a fost adoptată marţi în şedinţa de Guvern.

Prin acest act normativ a fost modificat articolul 8 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii.

„Având în vedere necesitatea adoptării unor măsuri urgente pentru eliminarea blocajelor ce au loc în activitatea curentă a operatorilor din transportul aerian care îşi desfăşoară activitatea pe o piaţă concurenţială şi care până la momentul intrării în vigoare a OUG 77/2012 pentru modificarea şi completarea OUG 34/2006 nu aveau calitatea de autoritate contractantă şi ţinând cont de perioada lungă pe care o presupune procedura parlamentară, s-a impus iniţierea unei ordonanţe de urgenţă pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 34/2006”, explică Biroul de presă al Guvernului, într-un comunicat remis AGERPRES.

Astfel, prin actul normativ adoptat de Guvern, compania Tarom a fost scoasă din categoria autorităţilor contractante obligate să deruleze proceduri de achiziţie publică.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni seara, că în cadrul şedinţei de Guvern de marţi va fi adoptată o ordonanţă de urgenţă care să permită funcţionarea Tarom, în contextul unei contestaţii depuse la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor.

El a explicat că Tarom trebuie să îşi asigure în fiecare an aeronavele, ca să poată să zboare cu ele. „Şi au făcut procedura, au vrut să semneze contractul cu o firmă, nu ştiu care, după care o altă firmă, evident Astra, a domnului Adamescu sau cum îl cheamă, s-a dus la şmecherii de la CNSC, care au spus: ‘Nu, domnule, se suspendă, până nu câştigă Astra’. Şi ne trezim săptămâna viitoare că aeronavele Tarom trebuie să stea la sol şi nu mai zboară”, a afirmat primul-ministru, la B1 TV.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.