EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(+0.24%)
GBP
5,41 RON
(-0.32%)
CHF
4,17 RON
(+0.15%)
AUD
3,00 RON
(-0.17%)
CAD
3,17 RON
(+0.06%)
BGN
2,42 RON
(+0.06%)
RUB
0,06 RON
(-0.27%)
ZAR
0,30 RON
(-0.05%)
BRL
1,13 RON
(-0.24%)
CNY
0,62 RON
(+0.26%)
INR
0,06 RON
(+0.15%)

Operatorii de transport aerian, eliminaţi din categoria structurilor ce derulează contracte de achiziţie publică

0

Ordonanţa de urgenţă ce urmărea eliminarea blocajelor ce au loc în activitatea operatorilor din transportul aerian, între care şi Tarom, a fost adoptată marţi în şedinţa de Guvern.

Prin acest act normativ a fost modificat articolul 8 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii.

„Având în vedere necesitatea adoptării unor măsuri urgente pentru eliminarea blocajelor ce au loc în activitatea curentă a operatorilor din transportul aerian care îşi desfăşoară activitatea pe o piaţă concurenţială şi care până la momentul intrării în vigoare a OUG 77/2012 pentru modificarea şi completarea OUG 34/2006 nu aveau calitatea de autoritate contractantă şi ţinând cont de perioada lungă pe care o presupune procedura parlamentară, s-a impus iniţierea unei ordonanţe de urgenţă pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 34/2006”, explică Biroul de presă al Guvernului, într-un comunicat remis AGERPRES.

Astfel, prin actul normativ adoptat de Guvern, compania Tarom a fost scoasă din categoria autorităţilor contractante obligate să deruleze proceduri de achiziţie publică.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni seara, că în cadrul şedinţei de Guvern de marţi va fi adoptată o ordonanţă de urgenţă care să permită funcţionarea Tarom, în contextul unei contestaţii depuse la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor.

El a explicat că Tarom trebuie să îşi asigure în fiecare an aeronavele, ca să poată să zboare cu ele. „Şi au făcut procedura, au vrut să semneze contractul cu o firmă, nu ştiu care, după care o altă firmă, evident Astra, a domnului Adamescu sau cum îl cheamă, s-a dus la şmecherii de la CNSC, care au spus: ‘Nu, domnule, se suspendă, până nu câştigă Astra’. Şi ne trezim săptămâna viitoare că aeronavele Tarom trebuie să stea la sol şi nu mai zboară”, a afirmat primul-ministru, la B1 TV.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.