Ordonanţa privind acordarea salariilor compensatorii, aprobată de Guvern

Guvernul a adoptat în şedinţa de marţi ordonanţa de urgenţă privind aplicarea în perioada 2013-2018 a unor măsuri de protecţie socială persoanelor disponibilizate prin concedieri colective, efectuate în baza planurilor de disponibilizare, potrivit unui comunicat al Executivului.

În debutul şedinţei de Guvern, premierul anunţase că Executivul urmează să analizeze posibilitatea continuării unui program din perioada 2006-2012 privind acordarea de salarii compensatorii în cazul disponibilizărilor din societăţi şi companii cu capital integral sau majoritar de stat.

„Astăzi o să discutăm, sper să avem toate avizele şi toate problemele juridice soluţionate, o iniţiativă a Ministerului Economiei privind continuarea unui program care a existat din 2006 până la 31 decembrie 2012 privind posibilitatea acordării de salarii compensatorii în cazul disponibilizărilor din societăţi şi companii cu capital integral sau majoritar de stat. Sigur, aici se pune problema resurselor financiare pe care trebuie să le gestionăm, sunt foarte mici şi trebuie să le gestionăm cu atenţie, însă sunt situaţii în care în lipsa acestei prevederi nu puteam să găsim o soluţie pentru cei care pe bună dreptate întreabă cum şi ce pun pe masă în lunile care urmează”, a declarat primul-ministru.

În context, ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a precizat că la Oltchim salariile restante au fost plătite şi că sunt asigurate şi sumele pentru luna aprilie.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.