Osteoporoza costă Uniunea Europeană 37 de miliarde de euro în fiecare an

0

Tratarea osteoporozei, o boală caracterizată prin scăderea densităţii osoase, costă statele Uniuni Europene 37 de miliarde de euro în fiecare an, se arată într-un raport prezentat miercuri de Fundaţia Internaţională pentru Osteoporoză (IOF) la Congresul european pentru osteoporoză şi artroză, desfăşurat la Roma, relatează agenţia EFE.

Studiul avertizează că dacă nu se vor lua măsuri de prevenire a acestei afecţiuni, inclusiv creşterea investiţiilor în acest scop, cheltuielile cu tratarea ei vor creşte considerabil. IOF prognozează că numărul persoanelor care suferă de această boală va creşte cu 25% în următorii 20 de ani.

Din cele 37 de miliarde de euro, două treimi sunt destinate tratamentelor pentru vindecarea fracturilor produse în urma slăbirii oaselor, 5% prevenirii bolii prin medicaţie şi 29% recuperării pacienţilor care au suferit fracturi. Raportul precizează că mai mult de jumătate dintre fracturile înregistrate sunt cele de şold, vertebrele şi braţele fiind afectate în 5% şi respectiv 1% din cazuri.

‘Persoanele care prezintă un risc ridicat nu sunt identificate şi nici tratate, iar atunci când cineva ajunge la spital cu un os rupt nu i se prescrie un tratament sistematic pentru a preveni astfel de accidente în viitor, o fractură dublând riscul de a suferi o alta mai târziu în acelaşi punct’, explică preşedintele IOF, John Kanis, făcând referire la carenţele sistemului medical. El a mai deplâns şi faptul că jumătate dintre cei diagnosticaţi cu osteoporoză nu urmează în mod regulat un tratament.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.