Ponta: Anul acesta nu avem sursa de finanţare pentru aplicarea proiectului privind plata pensiilor militare

0

Premierul Victor Ponta a spus marţi că intrarea în vigoare a proiectului legislativ privind plata pensiilor militare recalculate la nivelul din 2010 este condiţionată de buget, iar anul acesta Guvernul nu are încă sursa de finanţare pentru punerea lui în aplicare.

„Am luat în discuţie la Guvern proiectul legislativ privind plata pensiilor militare recalculate la nivelul din 2010, este un proiect al Parlamentului. Anul acesta nu avem încă sursa de finanţare, dacă o găsim, cu atât mai bine. Va exista condiţionarea bugetului (n.r. -legea va intra în vigoare în ianuarie 2014) ca ea să intre în vigoare. În acest moment, în buget nu sunt alte resurse, dar Ministerul Apărării şi Ministerul de Interne, sunt mai puţine situaţii la serviciile de informaţii, şi în aceste zile şi în continuare o să caute din fondurile pe care le au deja la dispoziţie o realocare în aşa fel încât să se poată aplica cât mai repede. E un lucru de a face dreptate, în primul rând să recunoaştem un drept şi după aceea să vedem când putem să-l şi realizăm”, a declarat premierul la Palatul Parlamentului.

Guvernul a avizat favorabil marţi proiectul legislativ privind plata pensiilor militare recalculate la nivelul din 2010, dar cu condiţia ca actul normativ să intre în vigoare din ianuarie 2014, a declarat  ministrul delegat pentru relaţia cu Parlamentul, Mihai Voicu.

El a afirmat că punctul de vede al Guvernului va fi transmis miercuri Legislativului.

Avizul Guvernului este consultativ, decizia finală aparţinând Parlamentului.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.