Seism în Iran: cel puţin 46 de morţi, potrivit presei iraniene; alte 34 de persoane au decedat în Pakistan

Seismul violent produs marţi în sud-estul Iranului a fost resimţit de ambele părţi ale graniţei cu Pakistan şi s-a soldat, potrivit presei iraniene, cu cel puţin 46 de morţi, în timp ce autorităţile pakistaneze au anunţat că în urma cutremurului s-au înregistrat 34 de morţi în Pakistan, informează Associated Press şi Reuters.

Discrepanţele în datele furnizate de autorităţile iraniene privind numărul victimelor nu s-au redus. Canalul de televiziune iranian Press TV a anunţat iniţial că cel puţin 40 de persoane şi-au pierdut viaţa în Iran, dar ulterior a retras acest bilanţ publicat pe site-ul său.

Alte surse media, între care agenţia oficială de presă IRNA, au menţionat că nu s-au înregistrat morţi, ci numai răniţi în urma cutremurului.

Potrivit Centrului de geofizică de la Teheran, cutremurul a avut magnitudinea de cel puţin 7,7 grade şi a durat 40 de secunde, fiind cel mai puternic din ultimii 50 de ani produs într-una dintre cele mai active zone seismice din lume.

Seismul este al doilea ce a lovit Iranul în mai puţin de o săptămână, după cel cu magnitudinea de 6,1 grade ce s-a înregistrat în apropiere de Bushehr şi s-a soldat cu cel puţin 37 de morţi.

Seismul de marţi s-a produs la o adâncime de 15,2 kilometri, iar epicentrul său a fost localizat la 28,1 grade latitudine nordică şi 62,1 grade longitudine estică.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.