Un tablou de Charles Le Brun a fost cumpărat pentru suma record de 1,44 milioane de euro

Un tablou semnat de Charles Le Brun (1619-1690), descoperit într-un apartament al Hotelului Ritz din Paris, a fost vândut luni pentru suma de 1,44 milioane de euro, o sumă record pentru o lucrare a acestui pictor, conform casei de licitaţii organizatoare, Christie’s France, informează AFP.

Operă din perioada de tinereţe a artistului francez care a devenit mai târziu pictorul personal al lui Ludovic al XVI-lea, pânza ‘Le sacrifice de Polyxene’ împodobea, fără ca nimeni să ştie, un salon al elegantului apartament de la Ritz unde a locuit o perioadă Coco Chanel, marea stilistă franceză ce a încetat din viaţă în 1971.

Această lucrare în ulei, de dimensiuni mari, a fost evaluată pentru o sumă între 300.000 şi 500.000 de euro. Ea a fost recunoscută de Joseph Friedman, consilier artistic al hotelului şi de colegul său, Wanda Tymowska cu ocazia unui inventar al operelor de artă şi mobilierului din prestigiosul hotel, proprietate a miliardarului egiptean Mohammed Al Fayed.

Suma încasată în urma acestei vânzări se îndreaptă spre Fundaţia Dodi Al Fayed, fiul miliardarului care a încetat din viaţă la 31 august 2007, alături de Lady Diana, într-un accident de maşină produs la Paris.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.