EUR
4,76 RON
(-0.12%)
USD
4,21 RON
(0%)
GBP
5,56 RON
(-0.02%)
CHF
4,24 RON
(-0.04%)
AUD
2,98 RON
(-0.01%)
CAD
3,13 RON
(+0.18%)
BGN
2,43 RON
(-0.05%)
RUB
0,07 RON
(0%)
ZAR
0,29 RON
(+0.06%)
BRL
1,08 RON
(+0.04%)
CNY
0,63 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(-0%)

Viitorul parchet european va investiga infracţiuni financiare

0

Viitorul Parchet European va investiga, într-o primă etapă, infracţiuni financiare care afectează interesele UE, a anunţat marţi, la Sofia, directorul Oficiului European Antifraudă (OLAF) Giovanni Kessler.

Kessler a participat la o conferinţă internaţională la Sofia, alături de preşedintele serviciului Eurojust, Michele
Coninsx, şi procurorul general al Bulgariei, Sotir Ţaţarov.

Giovanni Kessler a menţionat că unele state sunt sensibile în legătură cu înfiinţarea unei asemenea instituţii, care va prelua o parte din competenţele naţionale ale statelor membre UE. În opinia lui, o soluţie poate fi găsită numai prin dialog.

Procurorul general al Bulgariei, Sotir Ţaţarov, a apreciat că Parchetul European va trebui să acţioneze în colaborare strânsă cu sistemele de justiţie naţionale. La rândul său, Michele Coninsx a susţinut că această instituţie va avea nevoie de ajutorul experţilor din poliţia şi parchetul de la nivel naţional.

Şeful OLAF a adăugat că nu va fi creat un Cod de procedură penală european, ci doar o serie de reguli valabile pentru toate statele membre. Ancheta propriu-zisă se va desfăşura potrivit legislaţiei naţionale din fiecare ţară a Uniunii Europene.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.