Viitorul parchet european va investiga infracţiuni financiare

Viitorul Parchet European va investiga, într-o primă etapă, infracţiuni financiare care afectează interesele UE, a anunţat marţi, la Sofia, directorul Oficiului European Antifraudă (OLAF) Giovanni Kessler.

Kessler a participat la o conferinţă internaţională la Sofia, alături de preşedintele serviciului Eurojust, Michele
Coninsx, şi procurorul general al Bulgariei, Sotir Ţaţarov.

Giovanni Kessler a menţionat că unele state sunt sensibile în legătură cu înfiinţarea unei asemenea instituţii, care va prelua o parte din competenţele naţionale ale statelor membre UE. În opinia lui, o soluţie poate fi găsită numai prin dialog.

Procurorul general al Bulgariei, Sotir Ţaţarov, a apreciat că Parchetul European va trebui să acţioneze în colaborare strânsă cu sistemele de justiţie naţionale. La rândul său, Michele Coninsx a susţinut că această instituţie va avea nevoie de ajutorul experţilor din poliţia şi parchetul de la nivel naţional.

Şeful OLAF a adăugat că nu va fi creat un Cod de procedură penală european, ci doar o serie de reguli valabile pentru toate statele membre. Ancheta propriu-zisă se va desfăşura potrivit legislaţiei naţionale din fiecare ţară a Uniunii Europene.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.