EUR
4,84 RON
(+0.41%)
USD
4,33 RON
(+0.98%)
GBP
5,44 RON
(-0.15%)
CHF
4,50 RON
(+0.91%)
BGN
2,47 RON
(+0.51%)
BYN
1,80 RON
(+0.64%)
CAD
3,20 RON
(-0.29%)
RSD
0,04 RON
(+0.41%)
AUD
2,97 RON
(-0.91%)
JPY
0,04 RON
(+1.61%)
CZK
0,18 RON
(-0.39%)
INR
0,06 RON
(+0.17%)

Activitatea la „CFR – SCRL” Braşov a fost reluată; angajaţii şi-au primit salariile

Salariaţii de la Societatea Comercială de Reparaţii Locomotive „CFR – SCRL” Braşov, care au oprit lucrul, miercuri, din cauză că nu şi-au primit salariile, au reluat activitatea, după ce banii care li se cuveneau au intrat în conturi, a declarat  purtătorul de cuvânt al operatorului naţional de transport feroviar de călători, Alina Predescu.

„S-a reluat lucrul (la CFR – SCRL – n.r.) de două ore, iar oamenii şi-au primit banii”, a precizat Alina Predescu.

Câteva sute de angajaţi de la CFR Braşov şi-au întrerupt, miercuri, activitatea, nemulţumiţi că nu au primit salariile la timp.

CFR Călători a anunţat, însă, că a virat încă de joi, 11 aprilie, suma de 1,7 milioane de lei, care ar fi putut acoperi în totalitate plata salariilor angajaţilor „CFR – SCRL” Braşov, iar într-o zi sau două de la momentul respectiv aceştia ar fi trebuit să primească banii.

„În legătură cu situaţia filialei CFR Călători, această societate comercială de reparaţii locomotive – SCRL Braşov – putem să spunem că operatorul naţional a transferat în ziua de joi, 11 aprilie, suma de 1,7 milioane de lei, care ar fi putut acoperi în totalitate plata salariilor angajaţilor acestei filiale. Practic, într-una sau două zile, adică vineri, 12 aprilie, sau cel târziu luni, 15 aprilie, conform prevederilor contractului colectiv de muncă, angajaţii SCRL ar fi trebuit să-şi primească salariile. S-a întâmplat ceva pe circuitul financiar intern al filialei, ceva nu s-a derulat corespunzător, probabil ca urmare a managementului defectuos al conducerii SCRL, ceea ce a cauzat această întârziere pentru 800 de angajaţi din cei 1.800 în total. În acest moment se depun toate eforturile, astfel încât angajaţii să-şi primească drepturile salariale în cel mai scurt timp”, a precizat Predescu.

În context, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Transporturi Feroviare din România şi al Alianţei Naţionale a Sindicatelor Feroviare, Maxim Rodrigo, a atras atenţia asupra faptului că traficul feroviar ar putea fi perturbat, deoarece locomotivele nu vor mai avea viză pentru a ieşi din depou. Acesta a precizat că lucrul nu a fost oprit doar la Braşov, ci şi la alte unităţi din ţară, deoarece SCRL are societăţi de reparaţii locomotive şi automotoare în toată ţara.

La rândul său, Ministerul Transporturilor a informat, prin intermediul unui comunicat de presă, că ministrul de resort, Relu Fenechiu, a discutat şi a analizat această problemă în şedinţa operativă din cursul dimineţii de miercuri, împreună cu managerul şi preşedintele Consiliului de Administraţie al CFR Călători, şi a solicitat aplicarea în mod urgent a măsurilor necesare împotriva persoanelor responsabile, astfel încât probleme de acest gen să fie evitate pe viitor.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
 1. GABI spune

  DL. FENECHIU, NICI NU ESTE INDICAT SA CIRCULATI CU TRENUL NICI DV. NICI DOROBANTU !!!!!

  DL. FENECHIU STIE CE VREA, A NUMIT LA CFR(CALATORI, MARFA, INFRASTRUCTURA) MANAGERI CARE AU SCOALA „SIFONARILOR” RAPIDE . SUTE DE MILIOANE DE EURO BAGATI IN LICITATII IN TOTALITATE LEGALE CARE PRODUC PARANDARATUL PE CARE NICI GRECUL(INFRASTRUCTURA) NICI TURCUL(MARFA) NU-L PRACTICAU.
  IN REST CFR MARFA LA PRIVATIZARE, CFR CALATORI SPRE INSOLVENTA, CFR INFRASTRUCTURA SPRE DEZASTRU.
  FELICITARI DL. FENECHIU , CHIAR VA PRICEPETI …
  CAT DESPRE GREVE ARANJATE SE STIU MAI MULTE, VREI SA SCHIMBI UN DIRECTOR INCOMOD( EX. SCRL-REPARATORII DE LOCOMOTIVE) SI SA PUI UN INCOMPETENT IN LOC , APELEZI LA MANAGERUL PRIVAT DE LA CFR CALATORI , CARE TE REZOLVA IMEDIAT. MAI MULT IN ACEL CAZ, DE ACUM DOUA ZILE, SINGURUL VINOVAT CA SALARIATII NU SI-AU PRIMIT SALARIILE A FOST CHIAR DOROBANTU IN PROPORTIE DE 100% , O SA-I VINA SI LUI RANDUL CAT DE CURAND, ANGAJATII S-AU CAM PRINS CU CE UMBLA SI MAI ALES DE CE UMBLA.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata